Vodafone Gigabites netem van, Veszprém megyében. Ma megpróbáltam bejelentkezni a Discord-ra és nem engedett. Azt írta, hogy ellenőrizzem az e-mailem, ott pedig azt írta: "Valaki megpróbált bejelentkezni a Discord-fiókodba egy új helyről. IP-cím:... Hely: Nyíregyháza"
Nyilván az én bejelentkezésem volt. De miért van átirányítva az IP-címem az ország másik felére? Nem használok semmilyen VPN-t. Pár napja már észre vettem egy másik oldalon, hogy az egyik reklámban nyíregyháziként azonosítja az ip címemet, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Lehet, hogy valami kémprogram van a gépemen? Tegnap lefuttattam egy scant a Malwarebytes-ban (ingyenes verzió) de nem talált semmit. (Avast antivírust használok, ha ez számít valamit.) Mitől lehet ez?
2023. okt. 15. 09:21
1/4 anonim válasza:
Az ilyen IP alapú geolokációk egész nagyokat is képesek tévedni, ez nem számít sem hibának, sem gyanúsnak (ha az időpont és eszköz azonosítók jók). Van, hogy csak egy nagyobb hálózati központig tudják visszakövetni a csomag útját, amelyik bármelyik nagyobb város lehet a környékeden, vagy ha még annyira sem tudják, akár a fővárost is jelezheti tartózkodási helynek miközben több száz km-re netezel onnan.
2023. okt. 15. 09:43
2/4 anonim válasza:
Azért, mert egész egyszerűen nincs olyan, hogy egy IP valamelyik városban lenne. Fordítva szemléled a dolgokat, ez nem úgy működik, hogy városokhoz vannak IP-címek rendelve, hanem úgy, hogy a szolgáltatók igyekeznek az IP-címeiket többé-kevésbé földrajzi alapon kiosztani. A hangsúly azon van, hogy többé-kevésbé. Senki nem kötelezi őket erre, a nekik rendelkezésre álló tartományból akármelyik ügyfélnek akármelyiket kioszthatják. Engem is többször jelzett már a geolokáció 200km-rel odébb, sőt, mobilnetnél meg általában mindig Budapestet jelez, holott attól 200 km-re vagyok. Az ilyesmiknek nem kell jelentőséget tulajdonítani, a geolokáció nem egy egzakt dolog.
2023. okt. 15. 10:16
3/4 anonim válasza:
Mert nem csatlakoztattál GPS-t a gépedhez. 😕
2023. okt. 15. 10:20
4/4 anonim válasza:
Persze akinek nincs gps-e... :(
Persze aki nem tudja engedélyezni a win böngészőben a helyadatokat és félrenyomott..
A sok helymeghatározó szolgáltatóból rosszat választ..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!