Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vásárolhatok OneDrive tárhelye...

Vásárolhatok OneDrive tárhelyet külföldi webáruházból?

Figyelt kérdés
Hogy osztoznak a helyi Microsoft cégek a OneDrive felhőtárhely felett a központtal?

#OneDrive használata
2023. szept. 22. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Felhőtárhelyet csak magától a szolgáltatótól érdemes venni.

Nemrég volt itt is egy kérdező, akinek így veszett oda minden adata. (Jó, az más kérdés, hogy ugye ha lett volna biztonsági mentés...)

Ami már máson keresztül megy, az ki tudja, mennyire legális és szabályos.

2023. szept. 22. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Van egy angol store, ami mikrosoft office-t árul, többek között office365-t 1 és 5 TB tárhellyel is. Itt kell fizetni, a jelentkezéshez szükséges jelszót Rendmondból a Microsoft küldi. Lehet ez ellen kifogása a magyar Microsoft KFT-nek, vagy sem?
2023. szept. 22. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nézd, nekem tök mindegy, hogy hogyan kockáztatod a pénzedet és az adataidat. Én elmondtam, hogy milyen veszélyei vannak, ha nem a hivatalos helyről szerzel be egy online szolgáltatást, neked meg jogob van eldönteni, hogy ezek tudatában kockáztatsz-e. Lehet persze, hogy teljesen korrekt, és megbízható helyről van szó, de az is lehet, hogy kamu, vagy megbízhatatlan, "szürke zóna". Én egész biztos, hogy a onedrive.com-ról rendelném meg, az a hivatalos oldaluk, az biztos, hogy nem megy át még 2-3 másik kézen. Egyébként is egy online szolgáltatásról beszélünk. Ilyen esetekben kvázi felesleges a "kiskereskedelmi lánc", ezeket nem kell a helyszínre szállítani, mint a kiló kenyeret. Lehet egyből a "gyártótól" vásárolni.
2023. szept. 25. 11:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszőnöm a választ. Ez nem éppen nekem szólt.
2023. szept. 26. 06:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Ha valaki kap egy office 365 flókot, bár nem tagja, munkavállalója az intézménynek, akkor ennek megszünte után (pl. Covid miatt csőd) nyilván a fiók is elvész.

Ha viszont patinás kultúrális intézmények neve alatt világszerte sok millióan veszik a fiókokat relatív olcsón (a jelentkezési adatokat a microsoft küldi el), akkor valószínűnek tűnik, hogy a microsoft ezen a módon egy olyan vásárlókört mozgósít, ami egyébként nem létezne, és az ebből eredő hasznot adakozásra szánja. Így raktam össze az eddigi tapasztalataimat. Az üzletpolitika zseniális, bár az eljárás un-ortodox. A probléma csak az, hogy valóban nem biztonságos, ha a magyarországi Microsoft KFT technikailag abban a helyzetben van, hogy letilthatja a tárhelyhasználatot, ami nélkül nincs kapcsolat windows és android közőtt.

2023. szept. 26. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!