A webshopok miért akarják rávenni az embereket hogy
okostelefnról az applikációjukból rendeljenek és ne
számítógépről a böngészőből?
Figyelt kérdés
Némelyik még ingyenes kiszállítást is ad érte mint pl az emag is ha appból rendelsz. Miért jó ez nekik? Miért nem mindegy milyen felületről rendelek? Még a tvben is reklámozzák hogy töltsem le az appjukat.
Nem tudom. Már van, amit csak app-ból lehet megrendelni. Én nem szeretem, mert jóval kisebb a telefon képernyője, nem látom rendesen, sokkal jobb egy nagyobb képernyőn normálisan megnézni.
Gondolom, az van mögötte, hogy a telefonod mindig nálad van, így appról bárhol bármikor rendelhetsz, ezért többet/többször fogsz rendelni, költeni.
2023. szept. 20. 09:10
2/5 anonim válasza:
Szerintem azért, mert akkor sokkal több adatot szerezhetnek rólad, mint pl: helyadatok.
2023. szept. 20. 09:11
3/5 anonim válasza:
Az appok többmindenhez hozzáférnek mint egy böngésző, ezért erőszakoskodnak mobilon az alkalmazások felé, pedig a legtöbb esetben a mobilos weboldal jelenik meg az appon, esetleg más dizájnnal. De a háttérben megy az adatgyűjtés. Én ezért csak ritkán töltök le appot, általában csak azokat, amik valami kézzel fogható dolgot kínálnak az adataimért cserébe. Jelenleg két ilyen app van a telefonomon, minden mást inkább a mobil böngészőből használok. Mivel mobilbarát az oldalak jelentős többsége manapság és semmi előnyt nem nyújt az app, nincs ebből hátrányom.
2023. szept. 20. 09:23
4/5 anonim válasza:
Mert az alkalmazásukból közvetlenül tudnak akciókról és egyebekről szóló hirdetéseket megjeleníteni, agy értesítést küldeni a telefonra, a telefon pedig manapság az elsődleges platformmá vált.
Az alkalmazáson keresztül pedig jobban tudják monitorozni a felhasználói szokásokat és személyre szabott termékeket kínálni (míg ha böngészőből lép be valaki, akkor jellemzően csak látja a rendelés leadásáig látja a hirdetéseket)a hirdetéseket amíg
2023. szept. 20. 09:38
5/5 anonim válasza:
Igen, ahogy #4 is írja, az app tud értesítéseket küldeni, amivel hirdethet akciókat, szólhat ha eltettél valamit kedvencbe és olcsóbb lett, stb. Míg böngészőben ha egyszer bezártad az oldalt, lezárult a kommunikáció. Ezáltal az appot használóktól nagyobb bevételt várnak. Viszont azt nem feltétlenül akarja mindenki használni, ezért adnak kedvezményeket, hogy az is telepítse fel akinek egyébként semmi szüksége sem lenne rá. Meg kell hagyni, értesítéseket kompletten ki lehet kapcsolni telefonos appnál is rendszerszinten, így nagy bajunk nem lesz tőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!