Ennyire egyre népszerűbb lett a streaming, hogy a hanyományos tv és torrent oldalak a kutyának sem kell?
Nemrég lett róla cikk?
kinek mi a véleménye?
Népszerűek lettek itthon is streaming, annyira hogy a hagyományos tv és torrent oldalak pl Ncore a kutyának sem kell...
Valóban a streaming megöl mindent?
Nem hiszem, hogy egyhamar kiszorítaná vagy az egyiket, vagy a másikat.
A torrentezés előnyei közé tartozik (ha pl. csak a filmeket nézem), hogy olyan filmeket is megtalálsz, amit egyik streaming szolgáltató sem vesz fel a kínálatba, vagy olyan verzióval (más szinkron, kivágott jelenetek), ami már nem nevezhető az eredeti alkotásnak. A "píszískedés" sokszor az nCore-ra vezet :-)
A streaming szolgáltatás vs. hagyományos tévézés között meg ott az ár. Előfizetsz a legfullosabb tévés csomagra, és 100+ csatorna műsorából válogathatsz (csak lehet...), míg ha előfizetsz az országban elérhető összes streaming szolgáltatásra, akkor az igen húzós havidíj lesz, ráadásul a kis rohadékok az alap csomagjaikba úgy csempészik be a reklámokat és a csökkentett kínálatot, hogy öröm nézni. Ez nem éppen a népszerűségét fogja növelni a megoldásnak.
#13 "azt ne felejtsd ki, hogy a TV-nél azt nézed, amit adnak épp, míg a streamingnél azt, amit csak akarsz"
Azért ez enyhe csúsztatás.
Streamingnél azt nézheted, ami a kínálatukban van. Tévénél pedig egyre több készülék és szolgáltatás biztosít lehetőséget arra, hogy a régebbi műsorokat is visszanézd. Szóval az sem állja meg a helyét, hogy csak azt nézheted meg, amit épp az adott pillanatban adnak.
#15: nekem a TV dög unalmas, tele van reklámokkal, és gagyi műsorokkal. És ezért még pézt is kérnek.
Akkor már inkább streaming, ahol ha van időm, akkor azt nézek (azok közül ami fent van), amit csak akarok, és nem a TV csatorna szerkesztői mondják meg, mikor kell ott lennem a készülék előtt.
Egyéként van egy harmadik megoldás is, csak azzal a baj, ha mindenki így csinálná, nem lenne tartalom: ncore, raspberry pi, plex kombinációja. Így tényleg azt nézek és akkor, amikor szeretnék, megállíthatom, nézhetem akárhány eszközön, és olyan minőségben. Persze időt és szakértelmet igényel beállítani és karbantartani, de nekem ez a megoldás jött be legjobban.
Nem akarok senkit se rábeszélni, csak leírtam a véleményem, hogy nálunk hogy megy, full ingyen.
#16 Az én megoldásom is ez csak a Raspberry helyett egy kiszuperált laptoppal csinálom, és tényleg király 👑👍 Mondjuk, ha megkotlik csóró (3 éve sínylődik így) valószínűleg egy ilyen kis aranyos
Pi lesz az utódja.
18# Azt ugye tudjátok, hogy ez se fog sokáig tartani, Pláne hogy ennyi streaming szolgáltató jött a magyar piacra.
Esetleg emlékeztek e, hogy 10+éve ezelőtt rendőrségi razzia miatt több hétre bezárták az nCoret?
Nem hiszem, h a hatóságok sokáig szórakoznának, ha a szolgáltatók feljelentést tennének.
Külföldön sem nagyon lehet torrentet használni, Angliában a 3 figyelmeztetés után internet szolgáltató szerződés bontás, 1 csak egy figyelmeztetés, a 2 pedig borsós fontot kell fizetni hogy miket töltötté le, Németben akár 3000 Eurós csekk, Amerikában államtól függ a bünti...
Előbb-utóbb Magyarországon is büntetni fogják a kalózkodást és megteszik, ha akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!