Miért ilyen idétlen a Google kereső? Részletek lent
Van egy olyan szokásom, hogy a számomra értékes mondatokat kimentem a jegyzeteimbe. Nemrég ismét ezt tettem, azonban a forrást (linket) nem szoktam kimenteni, így ez alkalommal se tettem. A weboldalt később mégis fel szerettem volna keresni, így tehát kimásoltam és beillesztettem a szöveget a google keresőjébe. Semmilyen értelmes találatot nem adott, pedig a szöveg több mondatból állt és azon semmiféle módosítást nem hajtottam végre. Elé írtam a weboldal címét is és ekkor volt 8 találat, egyik sem egyezett, és nem volt több találatra való keresés lehetősége. A weboldalt végül felkerestem és a kimásolt szöveg még mindig jelen volt. Miért csinálja tehát ezt a google kereső? A jelenség korántsem új dolog, korábban is számos alkalommal tapasztaltam ezt a ... minek is nevezzem? bug-ot? Ennél az esetnél az említett kimásolt szöveg csak 1-2 órája került fel az internetre. Azt gondolnám, hogy ebben a modern világban az 1-2 órának elegendőnek kellene lennie, hogy feldolgozza a google rendszere az információkat. A korábbi esetekre már nem emlékszem, hogy mennyi ideje tartózkodtak az interneten, de nem mindig 1-2 órája vagy 1-2 napja internetre felkerülő információkra kerestem rá.
Van értelmes kereső, ami a keresett szövegre ad ki értelmes találatokat? Régebben mintha nem ilyen lett volna a google kereső.
A weboldal indexelésének gyakorisága rendszerint a látogatottságától függ.
A gurgli eleve egy xar. Betesz egy buborékba, és nem kapsz más találatot, nehogymár tudj a külvilágról.
Tizenéve németországban élek, az első 2 év után figyeltem meg, hogy már alig akarja megtalálni az általam ismert magyar oldalakat.
Most meg hiába keresek bármit, pl. receptet eredeti olasz oldalakról, esélytelen, csak a kretén német oldalakat nyomja, esetleg magyart, mert ezt tudja a profilból, hogy ze is szokott érdekeleni, de pl. ".it" oldalt sosem tol, hiába próbálok erre keresni.
Ha pontos szókapcsolatra, szövegrészletre keresel, akkor rakd idézőjelbe.
#3: te meg írd a végére, hogy site:it
"Amerikában élek és bármikor találok magyar találatokat,"
Látom sikerült értelmezni. (nem)
Nem az a lényeg, hogy valami magyaro találatokat kapjak, hanem pl. hogy pl. akkoriban wolt egy egész ismert onlineshop zalában, kb. mindenre azt dobta ki, ha műszaki dolgokat kerestem.
Ugyanerre a témára németországból még célirányosan is nehéz volt megkeresni úgy, hogy tudtam mit keresek, tudtam hogy hol, csak épp a bolt nevére nem emlékeztem.
Nyilván, ha beírok egy egyértelműen ismert helyet, pl. duna pláza, akkor első találat magyar, de itt is a többi az oldalon mind külföldi.
#6 "Látom sikerült értelmezni. (nem)"
Nagyon jól értelmeztem, te csak nem tudsz keresőt használni, utána pedig a keresőt hibáztatod.
7 igen segítõkész hozzászólás volt.
Remélhetõleg nem orvos vagy. Akkor így hangzana egy diagnózos: „uram, önnek fáj a hasa“.
:)
Köszönöm 1-es!
A többiekhez: Olyan szövegekkel is tapasztaltam a jelenséget, amik már régebb óta jelen voltak az interneten.
Egészen egyszerűen még nekem - aki Magyarországon élek - sem dob ki mindig RELEVÁNS találatokat. Már nem olyan relevánsokat, amit maga a google nevez annak, hanem olyanokat, amikre ÉÉÉÉN tartanék igényt. Play Áruházzal is ez a helyzet: teljesen más találatokat dob ki, ill. olyanokat is, amik csak félig felelnek meg a keresett szavak Összértelmének. A legvalószínűbb, hogy szándékosan rejti el azokat a találatokat, amikre igazán igényt tartanék, hogy tovább görgessek, hogy azáltal több reklámot lássak, többre kattintsak vagy többet vásároljak stb. Ebbe nem is akarok belemenni és nem akarom a vitátokat folytatni vagy újat nyitni, sőt arra kérlek, hogy ne igazán reagáljatok erre, csak úgy leírtam.
(Van, amikor tényleg nem megfelelően keresek, deeeee korántsem az esetek többségében.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!