Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem csatlakozik a...

Miért nem csatlakozik a telefonom az adott wifire?

Figyelt kérdés
Sziasztok, adott a Xiaomi Redmi Note 5 okostelefonom, és egyszerűen nem tudok vele felcsatlakozni egy bizonyos wifire. Tudom a jelszót, direkt úgy írom be, hogy lássam is, de semmi. Volt a telefonom, és a router is többször újraindítva. És nem tudom mennyit segít, de ez a wifi az egyetlen amire nem enged csatlakozni, és eddigi tapasztalatok alapján csak az én telefonomat nem engedi fel. Minden normális segítséget elfogadok! Köszi előre is őket!

2023. aug. 19. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Kiír valamit amikor csatlakozni próbálsz?

Elég közel vagy hozzá?

Nálam amikor nagyon gyenge a jel, akkor nem igazán akar csatlakozni.

A másik opció, hogy esetleg blokkolva lett a telefonod a routerről. Bár kétlem, hogy emiatt lenne, hisz ahhoz már korábban csatlakozod kellett volna, na meg ha otthon vagy, nem hinném, hogy blokkoltad volna magad.

Vagy túl sok az eszköz egyszerre a Wifin, de otthoni környezetben ez szinte kizárt.

2023. aug. 19. 21:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Azt írja ki, hogy "Mentve" de mikor rákattintok újra be kell írni a jelszót, és utána ugyanez.

Igen, elég közel vagyok hozzá, kb 1-2 méterre maximum.

Most jelenleg két darab eszköz van rajta, de azt nem mondanám soknak.:/

2023. aug. 19. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Tud ilyesmi történni akkor is, ha pl. MAC-cím szűréssel ki vagy tiltva a hálózatból. Van lehetőséged megnézni ezt a routeren?
2023. aug. 22. 09:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, van lehetőségem. Hol is tudnám ezt pontosan megnézni? És ha ez a helyzet, a tiltást fel lehet oldani valahogy?
2023. aug. 23. 11:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez típusonként eltérő. Az én otthoni routeremben (Asus RT-AC68U) a Speciális beállítások\Vezeték nélküli\Vezeték nélküli MAC szűrő menüpontnál van.

A MAC-szűrés kétféle üzemmódban tud működni:

1. Alapból minden eszközt felenged, kivéve a listába felvetteket.

2. Alapból minden eszközt tilt, kivéve a listába felvetteket.

Az első a jellemzőbb.

Ha ide fel van véve a telefonod MAC-címe elutasításra, akkor itt tudod törölni. Ha szerencséd van, akkor annak idején, amikor fel lett ide véve, valami megnevezést is írtak mellé, ami alapján beazonosítható a készülék könnyen. De azzal sem vesztesz semmit, ha teljesen kikapcsolod a MAC-szűrést.

2023. aug. 23. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!