Hogy lehet, hogy az én gépemen is keresztül mennek a dark weben küldött üzenetek, stb?
A clear webet tényleg jobb a tor böngészővel használni, hogy ne figyeljenek meg? Nem használnám illegális dolgokra.
Videó címe: "netlegendák" - tudod, ami nem igaz, csak azt terjesztik. Vagy jelöld meg melyik részére gondolsz, mert nem fog itt senki megnézni egy 20 perces videót.
Belekerülhettél abba a spirálba, hogy elkezdesz egy témába mélyedni, majd egyre bődületesebb dolgokat olvasol és beparáztatod magad (vagy mások téged) a nagy semmin. Ugyanaz a hatás, hogy ha fejfájás tüneteire rákeresel a neten, odáig fogsz lyukadni hogy már az agyráktól kezdve minden bajod van, mert kutatod az információt és zuhansz a nyúlüregben egyre lejjebb.
"A clear webet tényleg jobb a tor böngészővel használni"
Abszolút hülyeség ezt tenni. A VPN-t is úgy próbálják eladni, mintha enélkül veszélyben vagy a neten, a lényeg hogy fizess még valakinek hogy rajta keresztül menjen a forgalmad.
#1 Hamarosan megjelölöm az részt!
#2 Kik vannak még, akik hasonló témában csinálnak videókat, de rosszul?
#3 Leginkább nem attól félek, hanem az adataimat féltem (családi fotók és videók), mert a felhőben a Drive-ban tárolok mindent.
#1 [link]
Időbélyeggel ellátott linket küldtem, onnantól 30-40 másodpercig tart az a rész.
Köszi. Általános igazságként valós amit elmond, a gyakorlatban megvannak a buktatói. Téves dolog azt feltételezni, hogy ha TOR-t használsz, akkor bármit megtehetsz következmények nélkül.
Viszont magyar állampolgárként az a tevékenység amit a neten csinálsz legálisan, nincs veszélyben. Nem hallgatják le, nincs politikai üldözés, nem vesznek elő azért, mert nem a fősodor véleményét osztod. Így viszont indoka sincs annak, hogy egy ilyen böngészőt használj. Ami általános böngészésre szinte teljesen alkalmatlan. Olyan szinten le vannak tiltva benne az összetevők, hogy egy CAPTCHA-t sem tudnál megoldani, mert nem tölt be, így viszont az oldalak sem engednek be amik ezt használják. Menük, gombok lesznek működésképtelenek amik javascript alapúak, mert az összetevő tiltásával nem tud lefutni a parancs amit gombnyomással adsz ki - így akár egy bejelentkezés sem teljesülhet, mert a gomb amit lenyomsz nem reagál.
A másik része, hogy a hálózat sebessége csak pár Mbps, 1-2 körül. Megnéztem a Telex kezdőlapját, letöltve html fájlba 174 MiB a mérete. Ennyi tartalom betöltése egy 2 megás nettel 278 másodpercbe telne (közel 5 perc). Lekarmolod az arcod, ha úgy kellene netezni, hogy minden egyes oldal betöltésére akár perceket kell várni anélkül hogy bármire rákattinthatnál, mert akkor megszakad. Mellé még fizeted az akár több száz megás netet a szolgáltatónál, aminek az 1%-át sem használod ki. És mindezt azért, mert beszarattak és paranoid lettél, miközben semmi nem indokolja hogy így netezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!