A Facebook zárolta a fiókomat és a hitelkártya adatokat kéri a belépéshez, ez normális?
Bizonyára arról lehet szó, hogy azért kéri, hogy megbizonyosodjon arról, hogy te valóban te vagy, egyszóval a személyi azonosságod igazolása érdekében. Én a Googlenél hallottam arról, hogy kérik a kártyaadatokat azért, hogy a felhasználó bizonyítsa, hogy elmúlt 18 éves.
Én jól jártam, mert én még akkor elmúltam 18 éves, amikor ezt a törvényt bevezették, de különben is hozzá van rendelve a kártyám a Google Play áruházhoz, szóval tökmindegy. De (Ez csak az én véleményem) a Facebook egy teljesen megbízhatatlan céggé nőtte ki magát, ami nem ér annyit, hogy bármilyen személyesebb adatokat beírjak a felületén. Javaslom, hogy te se tedd inkább! És ha nincs bankkártyád? Nem ajánl fel valami B opciót? Mondjuk hogy fényképezkedj le a személyiddel, amin jól látható az arcod, kitakarva az azonosítós részt, vagy bármi egyéb? Arra még azt mondanám, hogy elfogadható módszer, de a kártyás semmiképp.
"Bizonyára arról lehet szó, hogy azért kéri, hogy megbizonyosodjon arról, hogy te valóban te vagy"
Mert amikor regisztrálsz a face-re meg kell adni bankkártya adatokat? Vagy személyigazolvány számot? Nem? Akkor meg hogy tudná ellenőrizni, hogy amit most beírsz az tényleg a tied-e?
Ez nyilvánvaló adathalászat. Nem vagyok se pénzügyi szakember se programozó, de ha csak a kártya azonosságát akarnák ellenőrizni, ahhoz elég lenne a száma, a CVV kód nem kellene.
A hülye Facebooknál soha nem tudhatod.
Plusz már említettem, hogy a google is ugyan ezt csinálja, ráadásul az sem derül ki, hogy miért zárolták a profilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!