Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Eladtam a laptopom es tornyos...

Eladtam a laptopom es tornyos PC be gondolkozok ezutan. Mi a kulonbseg abban,hogy alul vagy felul van a tapegyseg?

Figyelt kérdés

Spec.:

Proc_Intel Core i7-860 2.80 Ghz quad core

Memoria_16 GB DDR3 RAM

Alaplap_DELL T1650 MICRO-ATX DDR3

Video Card_Nvidia Geforce GTX 660 2 GB GDDR5

és 120 GB SSD + 1TB SSD

650w os táp nagy ventis,alul van.

2023. júl. 19. 12:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem lényeges hol a táp.

Ilyen régi gépért ugye nem akarsz sokat fizetni?

2023. júl. 19. 13:00
 2/6 A kérdező kommentje:

csak annyit amennyit a laptopert kaptam.

Lenovo G50-es volt egyebkent.

2023. júl. 19. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:

"Mi a kulonbseg abban,hogy alul vagy felul van a tapegyseg?"

Hűtés szempontjából kicsit hatékonyabb, ugyanis az alsó tápegységes gépházaknál a tápegység a szoba hűvösebb levegőjét szívja be, a felső tápegységes gépházaknál a gépház felmelegedett levegőjét veszi fel.

Másrészt jobban át lehet fúvatni a levegőt a gépház elejéből - a háttértárakon, memórián, processzorhűtőn keresztül - a gépház hátulján levő ventilátorig, nincs "akadály" (mint a tápegység doboza) ami akadályozná a légáramlást.

Harmadrészt így a gépház tetején - a kéményhatás révén - is távozhat el hő.

2023. júl. 19. 13:31
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Az alul tápos, annyival jobb, hogy hatékonyabb lesz a táp hűtése, mivel friss levegőt szív magának alulról, nem a ház amúgy is meleg leveőjét használja.

Hátránya is van, mivel felverheti a port. Tehát ha a földön használod a gépest (főleg szőnyeges szobában ajánlott ezt a kis gurulós PC állványt venni hozzá. )

És a legtöbbnek van filtere is, azt legalább 2 havonta ki kell húzni és kitakarítani.

2023. júl. 19. 13:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Asztalra tettem fel. Szuper,koszi! Már csak egy jobb monitort kell beszereznem,mert ez eleg kicsi.
2023. júl. 19. 13:39
 6/6 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Van alsó, és felső tápos gépem is. Géptakarításnál látom, hogy a felső táposnál kevesebb a "szmötyi", mint az alsó táposnál. Más külömbséget nen vettem észre.
2023. júl. 19. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!