A windows 10 alatt futó gépről le lehet venni valahogy a Microsoft Edge-et?
A következő minőségi frissítés úgyis visszatelepíti.
Nem is tudod egyébként teljesen eltávolítani, mert az Edge adja a rendszer HTML és Javascript motorját, amit sok helyen használ maga a Windows is.
Igen, bár nem a megszokott módszerrel, mert a Microsoft szereti erőlteti a felhasználókat, hogy ezt használják inkább.
1. Nyisd meg a Microsoft Edge-t. Jobb oldalt felül katt a 3 pöttyre.
A lenyíló ablakban "Segítség és visszajelzés" > aztán a "Microsoft Edge névjegye".
Felül meg fogod találni a pontos verziószámot, azt jegyezd le valahová.
(Nálam pl.: Verzió: 114.0.1823.82 (Hivatalos build) (64 bites))
Elég csak a verzió utáni számokat leírni.
2. Nyiss egy rendszergazdai parancssort: Start menübe írd be: cmd és válaszd a "Futtatás rendszergazdaként" menüpontot.
Ha bejött a fekete ablak írd be ezeket a parancsokat sorban és mindegyik után ENTER. Az első parancsnál az "Application\" után írd be a gépeden lévő Edge verzóját, amit korábban leírtál. Nálam így néz ki, neked nem biztos, hogy egyezik a szám:
cd %PROGRAMFILES(X86)%\Microsoft\Edge\Application\114.0.1823.82\Installer
setup.exe --uninstall --system-level --verbose-logging --force-uninstall
Ha végzett, bezárhatod a parancssort.
3. Hogy ne települjön újra, nyisd meg a rendszerleíró adatbázist, szintén rendszergazdaként. Start menübe: regedit, aztán futtatás rendszergazdaként.
Bal oldalt válaszd ki ezeket a mappákat:
"HKEY_LOCAL_MACHINE" > ezen belül "SOFTWARE" > ebben keresd ki, hogy "Microsoft". Erre jobb klikk, "Új", aztán "Kulcs".
Most létrejön egy új mappa, ennek pontosan ezt a nevet add: EdgeUpdate
Erre ismét jobb klikk, "Új", "Duplaszó (32 bites)" és a létrejött változót ismét nevezd el pontosan így: DoNotUpdateToEdgeWithChromium
Aztán erre duplaklikk és a megjelenő kis ablakban az értéket írd át 0 -ról 1-re, majd OK.
Kész. Bezárhatsz mindent. Ha később újra akarod telepíteni, akkor töröld az "EdgeUpdate" mappát és töltsd le újra a Microsoft Store-ból az Edge-t.
Köszönöm ismét mindenkinek.
Hát akkor ezt a 13-ban leírt dolgot fogom csinálni.
13, 14
Én vagyok a kérdés kiírója.
Nekiláttam lelkesen a 13-ban leírtaknak és egész jól ment volna, ha nem lenne az a probléma, hogy HÁROMSZOR mondtam, hogy a google chrome legyen az alapértelmezett böngészőm (vadonatúj win10 van a gépemen), megkérdezte a legelején, megkérdezte, amikor a könyvjelzőimet szinkronizáltam és még egyszer külön én is rákerestem és megpróbáltam be (át) állítani... és nem sikerült. Folyamatosan kiírja, hogy a microsoft edge az alapértelmezett böngésző.
Úh. menjen el a jó édesapjába a microsoft edge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!