Yettel Otthonnet Pro telepítés és eszköz típus. Sebességek?
Azt szeretném megtudni, hogy akik előfizettek a Yettel Otthon net Pro csomagjára, azoknál milyen sebességek vannak a lakásban? Miket mértek? Milyen eszközöket ajánlottak ki? Mert ugye adva van egy router, aminek biztos van egy minimál igénye ami esetén már nem kell sem az ablak modem sem a falra szerelhető kültéri antenna. Nálam valamivel több mint két hete van igazi 5G. Addig is volt, de inkább csak valami távoli jelet foghatott, mivel 40-80 Mbps volt. Aztán június utolsó hetében már 1400 Mbps a lakásban. Az ötödik emeleten lakom, velem szemben szemmagasságban van egy négyemeletes tetején az adó, légvonalban kb. 300 méterre. Három különböző típusú telefonnal, a nap bármely szakában ugyanazt a magas sebességet mérem. Ahol a 4G LTE router van, az mellett én ezeket mértem:
De a lakás bármelyik pontján, a legeldugottab zugban, több betonfalon keresztül is 600 Mbps körüli.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek akkor lehet, hogy nem kell csak egy sima 5G router, bele a sim és mehet? Ugyanis nem szeretnék kábelezést, plusz eszközöket. A másik kérdésem, hogy minden körülmények között kell a szakember? A 4G-hez nem kellett. Minden helyen azt mondják megy ki szakember. Minek? Ha adva van a lefedettség, a környéken biztos helyeztek már ki eszközt akkor láthatja milyen eszközökkel megy a net a környéken. Érdekelne kinek mi a tapasztalata. Sima netezéshez (nem játékhoz) használom. Youtube, stb. Néha kell nagyobb fájlokat feltölteni. Vagy nekem küldenek és azt leszedni. A 4G is jó, általában 40-200 Mbps között mozog, a feltöltése 10-40 között. Számomra nem az a lényeg, hogy legyen 1400 mint amit telefonon mérek, hanem minimum egy 300-500 Mbps körüli net, és minél jobb feltöltés. Mondjuk 50-100 Mbps már szuper. :)
Köszönöm az információkat.
5G routerek nem olcsók.
Legalábbis azok, amik több sávot képesek összefogni mint a telefonod, mert csak így lehet elérni 1400-as sebességet.
Amúgy igen, veszel egy routert, bele a sim kártya, beallítod és működik.
Köszönöm de azt nem tudom engedik-e. A Yettel leírása szerint kijön egy "szakember" kiméri milyen eszköz kell, a választék itt van:
aztán összerakja. Akik írtak más fórumokon, ott mindig ment a fúrás, faragás, külső cucc felrakása és onnan kábellel a routerbe ami szórja a lakásban a jelet wifi-n.
Én azt szeretném megtudni, volt-e olyan akinél nem ment ki szerelő, megkapta a routert és otthon beüzemelve használja azóta is. Vagy olyan emberrel is szívesen cserélnék tapasztalatot, akiknél szerelő kötötte be és nem kellett semmi külső cucc. Mi kell ahhoz, mit kell mérjen, hogy csak egy sima router kelljen. Ilyen (igaz, hogy telefon által mért) adatok esetén mennyi esélyem van, hogy elkerüljem a kültéri dolgokat?
Minek ehhez szerelő?
Megvan a SIM kártya, veszel egy 5G routert amiben van wifi is beleteszed és kész.
Nem kell ott semmit fúrni faragni.
Nem kell oda kültéri cucc ha a lakáson belül is jó a sebesség.
Nem kell venni, a Yettel biztosítja. De szerintem nem ismered a szolgáltatást, úgy próbálsz nekem válaszolni. Olvasd el amit írnak:
"OtthonNet Pro esetén egy profi szakember fog hozzád az előre leegyeztetett időpontban kimenni és telepíteni az eszközt. A megrendelést követő munkanap 17 óráig fogunk keresni időpont egyeztetés miatt és az eztkövető 5 munkanapban fogjuk nálad telepíteni a szolgáltatást."
Amúgy én sem szeretnék szerelőt, de az a szabály. 4G routernél nem volt ilyen cécó. Hazavittem, összeraktam és kész. Csak sim kártyát nem adnak ki. Ha magam veszek routert abban az esetben is csak akkor lesz szolgáltatás ha megfelel a Yettel által előírt paramétereknek. Tehát veszek hazaviszem és akkor is küldenek szakembert aki megnézi majd ha ok, akkor aláírás és mehet a móka. A kültériket sem szeretném de szinte erőltetik, az jön le.
Ha ez így is van, nem azért van mert az egyik 4G a másik meg 5G.
Akkor csináltasd meg velük. Nem hinném, hogy kültérre kéne tenni.
Amúgy nekem IQPro korlátlan net van (a yeti hálózatán fut).
Havi 5200 körül van a havidíj, igaz kellett venni 4G routert, de a kártyát postán kiküldték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!