Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől olyan nagy szám a...

Mitől olyan nagy szám a vinted? Mit tud, amit más oldalak (pl. Vatera) nem?

Figyelt kérdés
2023. júl. 8. 04:20
 1/6 anonim válasza:
Meg van szervezve a szállítás, biztonságos.
2023. júl. 8. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Minden beszélgetés nélkül eladok. A vevö megveszi, kifizeti a vintednek, és feladom, és akkor kapom meg a pénzt ha a vevö ráokéz, h minden rendben megkapta. Tehát biztonságos.

A vevö leüti, kifizeti a terméker, én becsomagolom és ráirok egy kódot, amit a vinted adott. Elfidzem és feladom packetaval vagy foxposttal. A vevö nevét és cimet sem kell ráirnom, megkapom emailben de nem kell vele foglalkoznom.

Kényelmes,gyors minden. Nagyon idegesítőek voltak a reklámjaik, de jo app.

2023. júl. 8. 21:20
 3/6 A kérdező kommentje:
tehát akkor magyarán olyan, mint az évtizedek óta így működő ebay
2023. júl. 9. 02:37
 4/6 anonim válasza:
100%

Egyáltalán nem olyan. Ott minden eladó kb ugyanazt árulja. Nagy gyárakban előállítják a sok kis dolgot, és azt meg tudod venni sok-sok eladótól, sokféle áron. Igen, ugyanazt.

A Vinteden ottvan mindenféle márka, mindenféle méretben, így ha tetszik valami, nagy eséllyel megtalálod ott. Ha volt egy kedvenc Adidas pólód, de szétment rajtad, rákeresel, megveszed. Ebayen igen kicsi az esély arra, hogy épp azt megtalálod, olcsón.

Ráadásul itt lehet alkudni, nem is keveset.

Magyarország Lengyelországgal van összekapcsolva, a lengyel eladók általában sokkal olcsóbban tesznek fel márkás dolgokat, mint a magyarok. Ha kifizeted, megvárod, míg megjön, kibontod, felpróbálod/kipróbálod, és 2 napod van értékelni. Az eladó csak akkor kapja meg a pénzét, ha te azt mondod, minden rendben. Ha problémát jelzel, ő nem kap pénzt, visszamegy a termék, szintén szervezett szállítással, és te visszakapod a pénzed. Ezt az Ebay nem tudja. Ezt sem.

Illetve évekkel ezelőtt ebayeztem, nem rémlik, hogy lehetett volna alkudni. Itt 60%-ig lemehetsz, ami nem mindegy, a legeslegtöbben pedig belemennek az alkuba. Feltesznek egy márkás pólót 6 ezerért, itthon a boltban mondjuk 30 ezer. Alkudozol, és ha szerencséd van, 6 helyett 3600-ért kapod meg.

Még egy, hogy védve vagy a hamisítványokkal szemben. Persze 100%-ban nem lehet kivédeni, hszen hallottam már olyat is, hogy márkaboltban adtak el valakinek hamisítványt. Sokszor olyan profi cucc, hogy fel sem lehet ismerni. Na ebayen ez ellen semmi nem véd, és ha nyilvánvaló, jelezni sem tudod, mert eleve megengedett azt árulni, ahogy pl Törökországban a rendes üzletekben meg az utcán árulják az Armanit meg a Hugo Bosst, úgy Kínában sem sokat tesznek ez ellen. És ha jelented, mi történik? Semmi! Vinteden ha jelentem, hogy tiltott termék, 1 perc múlva már nincs ott.

Szóval nem kötelező használni, de amúgy nagyon hasznos kis app (bár én gépről használom), és ha nem ismersz valamit, akkor nem kell fikázni meg lehúzni.

Arról nem is beszélve, hogy környezetkímélő és véded a bolygót, ha eladod azokat a dolgaidat, amiket alig használtál, és még tökéletesek, vagy épp megvetted, de sosem hordtad. Ahelyett, hogy a kukában végezné, valaki még nagyon fog neki örülni.

2023. júl. 10. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ingyenes és nemzetközi, de egyelőre nincs olyan kiforrott értékelési rendszere, mint a Vaterának, ezért elég sok csaló van. Ha pedig átvernek, nem tudom, hogy véd a rendszer, mert külföldi eladóval még nehezebb hadakozni.
2023. okt. 5. 20:02
 6/6 anonim válasza:

Annyiban nemzetközi, hogy lengyelektől vásárolhatsz. Ezt én személy szerint nem nevezném nemzetközinek, de ezen ne vesszünk össze.

Szerintem ha konkrét átverés van, édesmindegy, hogy magyar vagy lengyel az eladó. A problémát tudod jelenteni, ez eljárásrend ugyanaz. Vagy mire gondoltál?

Az értékelés itt is megvan, de vannak hiányosságai. A Vaterát nem ismerem. Tudsz értékelést írni valakiről, ha össze sem jött az üzlet?

Vintednél ezt az egyet hiányolom: ha vissza kell küldened, mert hibás volt, rossz mérettel hirdette, vagy nem a leírásnak megfelelő, akkor nem tudsz értékelést írni. Így lehet, hogy van 50 db 5*-os értékelése valakinek, de ugyanennyi meghiúsult üzlete is van, mert szakadt vagy foltos dolgot árult újként, és visszaküldték neki. Bár nem ez a jellemző, azért ha valakinek sok pozitív értékelése van, jó eséllyel nem egy csaló.

2023. okt. 28. 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!