Ha VPN-t használva USA-t választom ki egy szoftver megvásárlásánál, akkor 27% helyett 0 a VAT (ÁFA). Ha így veszem meg, az gondolom nem teljesen legál, de tekintve, hogy a VPN miatt jogilag az USA-ban töltöm le, így lehet ebből gond?
"Nem akarom torrentről letölteni."
Torrentről nem akarod letölteni de adót akarsz csalni. Te is még egy ritka értelmiség vagy
A kérdés arra irányult, hogy az adófizetési kötelezettség Magyarországon valósul-e meg, mivel a teljesítés helye a letöltés helye. A VPN ezt az USA területére korlátozza. Szerinem ez olyan, minta ott megvettem volna, majd a gépemre felmásolva hazajöttem volna vele.
Adócsalás... Nem vagyok adócsaló de ebben az esetben nem tartom jogosnak, ezért szerettem volna többet megtudni.
Nem akarom torrentről letölteni... Mert ki akarom fizetni a munkáját annak aki dolgozott érte.
Menj vissza a fiókba te éles kés. :)
Nem akartam személyeskedni, de ha már így tettél, akkor megengedem magamnak. :*
"Szerinem ez olyan, minta ott megvettem volna, majd a gépemre felmásolva hazajöttem volna vele."
Hát... nem. Tekintve, hogy nem tartózkodtál ott, amikor megvetted.
"ebben az esetben nem tartom jogosnak"
Pedig jogosnak jogos.
Az más kérdés, hogy igazságos-e. De a jogot nem érdekli az, hogy mi mennyire igazságos. Szabályok vannak, és azokat kell betartani, ha nem akarsz szürke, vagy annál is sötétebb vizekre evezni.
Mondjuk ha saját célra veszed, és nem származik belőle anyagi nyereséged, akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az a szoftver honnan van. Ha kereső tevékenységhez kell, akkor viszont nem érdemes kiskapukra játszani. Ugyan akkor is elenyésző a valószínűsége, hogy belebukj, de ha pénzed származik belőle, nekem legalábbis megérni azt a 27 ezer többletet az, hogy nyugodtan aludjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!