Nemrég a 2007-es outlookba beállítottam a freemail címemet, és valamiért a bejövő e-mailek a webes felületen eltűnnek, ha érkezik egy új email az rövid időn belül törlődik, van esetleg olyan beállítás valahol az outlookba ahol ezt ki tudom kapcsolni?
Gyanítom POP3 fiókot állítottál be és nem állítottad be a "Az üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad" jelölőnégyzetet. Ezért törli az üzenetet.
Bővebben erről:
A POP3 alapértelmezetten törli a szerverről olvasáskor a leveleket. Ez még egy régről ránk maradt "hagyomány", azokból az időkből, amikor jobb esetben is kb. 1 MB volt a postafiók mérete, és sokszor ha megtelt, szó nélkül komoly pénzeket számláztak ki az extra tárterületért. Ekkoriban azért lényeges volt, hogy a szerveren tényleg csak az tárolódjon, amit még nem töltöttél le.
Csakhogy azóta eltelt 20-30 év, és sok minden megváltozott. Eleve a POP3 már sok szempontból nem praktikus, hiszen jellemzően egy fiókot már több eszközről érünk el, a tárterület pedig szinte korlátlan. Erre való az IMAP, ami letöltés helyett szinkronizálja a leveleket. (Persze, ezzel nyilván legalább egy részét le is tölti, ha máskor nem, megnyitáskor, de a lényeg itt az, hogy mindig a gépeden levő állapotot a szerverhez szinkronizálja.) POP3-nál meg onnantól, hogy a levelet letöltötted, az a saját gépeden fog csak létezni, és amit a gépeden csinálsz, az nincs kihatással a szerverre. (IMAP-nál ha pl. törölsz egy levelet, akkor az a szerveren is törlődik. Vagy ha mondjuk olvasottnak jelölsz, az a szerveren is megjelölődik.)
A POP3-nál is persze csináltak valami hasonlót, amit úgy lehet elérni, ahogy #2 írta. De igazából ez is pár spéci esetet kivéve bénább megoldás, mint az IMAP.
Szóval a megoldás vagy az, amit #2 írt, vagy az, hogy IMAP-ot használsz. Egyébként a letöltött leveleidet is IMAP segítségével vissza tudod pakolni a szerverre. Hozz létre (a jelenlegi mellé) ugyanezen címedhez egy IMAP fiókot, és Outlookban a POP3-as leveleidet másold át ebbe az IMAP-fiókba. Így ott lesznek azok is újra. :-)
Még egy indiszkrét kérdés... illetve kettő... miért Outlook, és miért 2007-es? Az Outlooknak annyi nyavalyája van, hogy megszámolni is nehéz, ráadásul 2007 már 16 éve volt, és azalatt azért történtek változások. Főleg, hogy az Outlook mindig is a konkurencia után kullogott, meg emellett ha formázott levelet küldtél, az mindig sz*patta a címzettet az "egyedi" formátumával. Természetesen szabad ember vagy, aránylag szabad világban élünk, szabad jogod eldönteni, hogy milyen szoftvereket használsz, de én 100%, hogy éles munkára nem Outlookot használnék.
Köszönöm a válaszokat.
Azért használom még a freemail-t mert sok helyen még ez a címem van megadva,és sokszor bug-os volt az oldal valamiért és emiatt telepítettem Outlook-ot, azért a 2007-est mert pár éve kaptam egy eredeti Office 2007 kódot és gondoltam akkor ezt telepítem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!