Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan értsek az internetes...

Hogyan értsek az internetes dolgokhoz?

Figyelt kérdés
Hogyan legyek olyan mint egy hecker mindenhez értek átlátom hogyan épülnek fel a weboldalak játékok alkalmazások stb. Szoval atlatni hogyan mukodnek az interneten a dolgok.
2023. jún. 28. 07:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az alap hogy megtanulsz programozni, plusz vannak képzések pl. [link]
2023. jún. 28. 07:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy tanulsz. A hálózatok egy nagyon széles körű téma, bőven van benne mit tanulni. Elkezded mondjuk az OSI modell szerint, sorba veszed a különböző rétegeket, és az azokhoz tartozó protokollokat. A fizikai réteget elég csak érintőlegesen tudni, az olyan dolgok, mint a Manchester-kódolás, meg az RS-232 tűkiosztása, nem annyira fontosak.

Mész tovább, az adatkapcsolati réteg, még ez sem olyan fontos. A hálózati rétegben jönnek be olyan dolgok, mint az IP, ARP, ICMP... protokollok, ezeket érdemes jól áttanulmányozni. Hogy működik, hogy néz ki egy csomag, stb. Megtanulod használni az általános toolokat, ping, arp, dig, host, wireshark, tcpdump, stb.

Aztán szépen mész tovább, TCP, UDP, Megnézed, hogyan működik a forgalomirányítás, routing, hogyan és mit csinál egy switch... végül eljutsz a magasabb szintű protokollokhoz, HTTP/HTTPS, FTP, SSH, Telnet, SMTP, SSL/TLS, stb. Ezeket is megtanulod, és megtanulsz legalább egy scriptnyelvet, akár PHP-t, akár mondjuk Javascriptet... írsz egyszerűbb dolgokat, pl. írsz egy socket szerver és egy kliens implementációt, aztán készítesz egy weboldalt, ahol lehet regisztrálni, belépni, stb. Megismerkedsz a relációs adatbázisokkal, az SQL-el...

Ha ez megvan, akkor már nagyjából átlátod, hogyan működnek ezek a dolgok. Utána lehet ismerkedni a gyakorlatiasabb témákkal, pl. a pen testing, az ott alkalmazott eszközökkel, Metasploit, stb.

2023. jún. 28. 07:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem ért mindenhez ("weboldalak játékok alkalmazások stb"), ahogy egy orvos sem, ahhoz ez túl nagy témakör. Ha egyet kiválasztasz ezek közül, azt is tanulhatod évekig. Nem is egy ilyen kérdéssel szokták ezt kezdeni szerintem...
2023. jún. 28. 09:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem se...
2023. jún. 28. 09:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kiindulópontként én is a programozásra szavazok. Nem kell profinak lenni, de ha tudod, hogy hogyan kell készíteni egy szoftvert (és csinálsz is párat), akkor jobban fogod érteni, hogy hogy működik az egész, jobban érted a dokumentációkat, de még magát a használt rendszereidet és alkalmazásaidat is.
2023. jún. 28. 13:20
 6/6 anonim válasza:

Bár én még csak tanulom, de ahogy előre látom (és tanároktól is hallom), és eddigi tapasztalataim alapján én is azt tudom mondani hogy kezd a programozással

+ Jó skill, főleg a mai világban

2023. szept. 11. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!