Optikai hálózattal gamer router?
Sziasztok!
A településen ahol élek, kiépítettek új 2gb-os Telekom netet. Valamennyire utána néztem a dolgoknak, hogyha igényelném akkor optikai hálózatot húznának be ami azzal a routerrel működik, amit alapból adnak a csomag mellé. Az a kérdésem, ha én egy gamer routert akarok venni mellé, (Hogy ki legyen használva teljesen az internet) akkor azt hogyan tudom megoldani? Jelezzem előre hogy valami konverterrel oldják meg?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ezt a routert néztem ki: ASUS - ROG RAPTURE GT-AX6000
Mi az a gamer router?
Sok sok rgb led ami ütemesen villog rajta? Ettől gamer?
gamer router xD mikkel lehet manapság hülyíteni a népet.
majd ne felejtsd el gamer kábelt venni mellé xD
Hirtelen a "Dedikált léggitár" jutott eszembe, kb. ez a kategória lett a "gamer cucc" is.
Ráírják, hogy GAMER, aztán eladják ötszörös áron.
Eleve nem tudsz olyan kereskedelmi forgalomban kapható ONT egységet venni, ami kompatibilis a Telekom hálózatával, tehát annak használatát nem tudod megkerülni sima modem/bridge módba kell rakni ahogy az #1 -es is írja, majd csak utána kötheted a saját a routered.
És most a "Gémer routerekről". Ha eltekintünk a szép színes ledektől meg a dizájntól valóban lehetnek olyan szolgáltatásai, ami javítják a válaszidőt. De ezek hatékonyságáról erősen megoszlanak a vélemények.
Már a szolgáltató eszköze is, amit ehhez a csomaghoz adnak 2,5 gigabites portokkal rendelkeznek és és Wi-Fi 6 támogatással. Tehát egyáltalán nem gagyi eszközről van szó.
(Korábban csak 1 gigabites portokkal rendelkezőt adtak, aminél a 2 gigabit csak úgy volt elérhető ha párhuzamosan használtad egy másik kábellel. )
Tehát a Gémer routerrel csak kihajítod a pénzed az ablakon.
Amit előttem írtak az igaz.
Viszont én nem bíznám a hálózatom kezelését a szolgáltatói eszközre ahol nem én vagyok az admin.
A Mikrotik hAP AX3-nek van 2.5G csatija, 6-os wifit tud, és 50eFt környékén beszerezhető.
Viszont nem gémer, és érteni kell a konfigjához.
"Már a szolgáltató eszköze is, amit ehhez a csomaghoz adnak 2,5 gigabites portokkal rendelkeznek és és Wi-Fi 6 támogatással."
Te milyen ONT-t kaptál? Nekem Technicolor FGA2233-at adtak, de csak 1db 2.5-es port van rajta. Persze dugtam rá saját routert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!