OpenVPN. Ennek van értelme? Milyen beállításokkal oldható meg?
egy rajzocskát készítettem inkább, mert így jobban látszik, mit szeretnék.
Tehát lényegében távoli SSH elérésre van szükségem egy NAT mögötti eszközömhöz.
(Illetve az fontos, hogy ez az eszköz továbbra is a saját ip címével kommunikáljon (kivéve az SSH-t), tehát az oldalak ne az én VPN szerverem IP címével azonosítsák ezt az eszközt.)
tehát azért akarsz vpn-t hogy elérd a vpn klienst..
Végre értem. Ez is jó megoldás amit csinálsz.
csak bonyolult
Az egyszerübb az ssh tunnel
ssh -C -X -f -N -T -R 22223:localhost:22 loginnev@otthoniszervercime
es maris, az otthoni szerveren
ssh localhost -p 22223
parancsra simán be tudsz lépni a mobilnetes gépre hiába van tűzfal alatt, mert ő indította az ssh tunnelt
Egy dolog, ha lebont ujra kell csatlakozni, simán crontabbal kell a scriptet 5 percenként megħívni:
Nekem a windows munkaállomások laptiopok is így vannak nem csak a linux, így bárhol van láthatóak elérhetőek és simán tudom minden filejukat is editálni nézni, felcsatlakozni, sőt mint egy vpn ha a munkaállomás egy másik router mögött van akár a routerre is rá tudok nézni. ÉS ehhez nem kell semmi extra program
Itt a script használd egészséggel.
if pgrep -la ssh | grep 22223:localhost:22 | grep OTTHONISZERVER > /dev/null; then
echo "SSH Tunnel is running on OTTHONISZERVER"
else
echo "Starting SSH tunnel on OTTHONISZERVER"
if ssh -C -X -f -N -T -R 22223:localhost:22 otthoninev@OTTHONISZERVERCIME true; then
echo "SSH Tunnel Established"
else
echo "OTTHONISZERVER is not responding, SSH Tunnel Failed"
fi
fi
Okkés, működik. Mindenképp megtartom ezt a megoldást vész esetére.
Köszönöm!
Viszont nem tartok a szerveren nyitott portot az SSH-nak. És a cél az, hogy egyik gépen se legyen. A VPN-en belül menne. Egy biztonsági felület nekem ez a VPN. SSH-ban nem bízom, még ha van key és jelszó, akkor se engedem ki a netre.
Meglepő , hogy ami nagy cégeknek, emberek millióinak jó az neked nem, ellenben amit kevesebben használnak azt biztonságosabbnak iteled.
De ha így, hát így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!