DIGI zte modemet hogyan kell kezelni?
Szóval a régi modemet cserélték új wifi-vel szerelt modemre. Bedugták a régi routert, az működik is, ad netet a pc-re. A routerbe valahol megvan adva a szolgáltatótól kapott felhasználónév és jelszó.
Megpróbáltam belépni az új modembe úgy, hogy közvetlen bekötöttem a pc-be, de nem adtak semmilyen ip címet a modemhez, a gyakori 192.182.0.1 és társai nem működnek 8db-ot próbáltam. A wifi se látszik telefonról.
(Ezt a 192... most csak fejből tippeltem a magyarázathoz)
Én arra számítanék, hogy be kell lépni egy ilyen ip címen keresztül, ott admin admin, majd a szerződésen feltüntetett felhasználónév jeszó kombinációt megadom és működni fog minden. Jó picit még macerálni kell a wifit jelszó, stb. A régi routerem meg mehetne a kukába.
Hol a hiba? A digitől még várom a választ.
Ez elvileg egy diginet 1000 szolgáltatás új zte gpon ont f6600r modemen.
Akkor azt a típust kell beírni a keresőbe. Nem tudom az aktuális állapotot én sem, csak egy találat:
2019. 01. 17.
Sziasztok, egy honappal ezelottig meg voltam elegedve a digi altal adott routerrel. A LANon rakotott laptopom tokeletesen kapja a gigabitet, admin felulet eleg minimal, de szamomra csak portokat kell nyitogatni alkalom adtan. Sajnas kb egy honapja a digi kitolt egy frisstest az eszkozre, megvaltoztatva az admin jelszot, hogy kitiltsa az ugyfeleit az eszkozrol. Tud errol valaki valamit?
De azért olvasd tovább, hátha:
Eleve ha a saját routereden keresztül babrálod nem fog előjönni a Digis ONT webes menüje, mert olyankor az egy másik alhálózaton van.
Iktasd ki a routered, csatlakozz közvetlenül az ONT -re kábelesen.
Parancsorba írd be: ipconfig
Az alapértelmezett átjáró lesz a ONT IP -je.
Beírod a böngészőbe. Az account az eszköz címkéjén lesz, esetleg user/digi.
Direktbe kötöttem rá az ONT-ra, úgy próbálkoztam.
Akkor majd beírom parancssorba az hogy "ipconfig", akkor kiad valami default címet és azzal fogom betámadni böngészőböl.
ma 13:09
Ott kerestem először, de nincs.
Wifi jelszó van csak, de azt meg nem látja egyáltalán a telefon.
Volt hozzá egy user guide abba se találtam semmit.
14:49
Nem egészen értelek.
Attól van modem módban, hogy csatlakoztatva lett a router-hez, vagy a digi eleve így lövi be őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!