Törölnöm kell a youtube videómat?
Ma délután feltöltöttem egy youtube short videót amiben egy focival kapcsolatos jelenet van.
Lementettem egy hozzá illő zenét, amit alávágtam azonban jött egy figyelmeztetés:
Egy szerzőijog-tulajdonos a Content ID funkción keresztül a videódban szereplő bizonyos anyagokra vonatkozó követeléssel élt.
Ennek következtében videódat letiltottuk egyes országokban. Ez azt jelenti, hogy a videód továbbra is fent van a YouTube-on, azonban lehetséges, hogy bizonyos országokban élő felhasználók nem tudják megnézni. (Russia)
Ez nem szerzői jogi figyelmeztetés. Ez a követelés nem befolyásolja fiókod állapotát.
Már csináltam ilyen videókat ahová zenéket vágtam alá de ilyen még nem jött.
Mit javasoltok?
"Mit javasoltok?"
Például ne lopott zenét használj...
1-es: Rengetegen használják azt a zenét kb. minden 20. short videó alatt megy
2-es: köszönöm
Ennek akkor van jelentősége, ha partner vagy. Akkor törölni kell minden szerzői jogvédett anyagot tartalmazó videót, különben szankciókat (pl. megvonja a bevételszerzést) alkalmaz a youtube.
Minden más esetben nem kell vele foglalkozni.
Partnerségtől függetlenül is minden feltöltött videó elejére rakhat reklámot a youtube. Ha jogvédett tartalom van a videóban, akkor a reklámok megtekintéséért ilyenkor a szerző (legtöbb esetben a kiadó) kapja a bevételt.
Ezt a rendszert azért csinálták meg anno, mert naponta több millió szerzői jogvédett tartalommal megpakolt videót töltenek fel. És hogy ne legyen ebből pereskedés, a bevételt miden esetben a szerző (vagy kiadó) kapja.
Köszönöm ezt a részletes választ
Akkor tegyük fel megvan az 1000 feliratkozó és a 10 millió short megtekintés akkor sem kapok semmit egyik videó után sem hiába én csináltam?
Ha eljutsz arra a szintre, hogy tartalomgyártóként youtube partner lehetsz, akkor majd egy szerződést kell kötnöd amiben minden le lesz írva mit hogyan.
"Mi történik, ha Content ID-követelés érkezik a tartalmamra?
A szerzői jog tulajdonosának Content ID-beállításaitól függően a Content ID-követelések a következők lehetnek:
Letiltja a tartalom megtekintését.
Bevételszerzésre használja a tartalmat úgy, hogy hirdetéseket jelenít meg rajta, és előfordulhat, hogy megosztja a bevételt a feltöltővel.
Nyomon követi a tartalom nézettségi statisztikáit.
A fenti műveletek a földrajzi helytől függően eltérők lehetnek. Előfordulhat például, hogy egy videót az egyik országban/régióban bevételszerzésre használnak, egy másik országban/régióban pedig letiltanak vagy nyomon követnek."
Érdemes mindent kattintgatni és elolvasni.
A partnerségről nem sok ismeretem van, és őszintén: nem is érdekel. Ahogy írták, ha oda jutsz, majd benne lesz minden a partneri szerződésben.
Ha a hagyományos AdSense reklámbevételeket nézzük, akkor pedig semmi probléma nincs azzal, ha valamelyik videódon követelés van, pusztán annyi, hogy azon videók után nem fogsz reklámbevételt kapni. A többi után igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!