Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Törölnöm kell a youtube videómat?

Törölnöm kell a youtube videómat?

Figyelt kérdés

Ma délután feltöltöttem egy youtube short videót amiben egy focival kapcsolatos jelenet van.

Lementettem egy hozzá illő zenét, amit alávágtam azonban jött egy figyelmeztetés:

Egy szerzőijog-tulajdonos a Content ID funkción keresztül a videódban szereplő bizonyos anyagokra vonatkozó követeléssel élt.

Ennek következtében videódat letiltottuk egyes országokban. Ez azt jelenti, hogy a videód továbbra is fent van a YouTube-on, azonban lehetséges, hogy bizonyos országokban élő felhasználók nem tudják megnézni. (Russia)

Ez nem szerzői jogi figyelmeztetés. Ez a követelés nem befolyásolja fiókod állapotát.

Már csináltam ilyen videókat ahová zenéket vágtam alá de ilyen még nem jött.

Mit javasoltok?

2023. jún. 6. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

"Mit javasoltok?"

Például ne lopott zenét használj...

2023. jún. 6. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell törölni, csak mint írták, bizonyos országokban nem fog látszani.
2023. jún. 6. 21:37
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es: Rengetegen használják azt a zenét kb. minden 20. short videó alatt megy

2-es: köszönöm

2023. jún. 6. 21:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ennek akkor van jelentősége, ha partner vagy. Akkor törölni kell minden szerzői jogvédett anyagot tartalmazó videót, különben szankciókat (pl. megvonja a bevételszerzést) alkalmaz a youtube.

Minden más esetben nem kell vele foglalkozni.

Partnerségtől függetlenül is minden feltöltött videó elejére rakhat reklámot a youtube. Ha jogvédett tartalom van a videóban, akkor a reklámok megtekintéséért ilyenkor a szerző (legtöbb esetben a kiadó) kapja a bevételt.

Ezt a rendszert azért csinálták meg anno, mert naponta több millió szerzői jogvédett tartalommal megpakolt videót töltenek fel. És hogy ne legyen ebből pereskedés, a bevételt miden esetben a szerző (vagy kiadó) kapja.

2023. jún. 6. 22:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a részletes választ

Akkor tegyük fel megvan az 1000 feliratkozó és a 10 millió short megtekintés akkor sem kapok semmit egyik videó után sem hiába én csináltam?

2023. jún. 6. 22:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Vagy az esetleges bevételből levonnak x összeget és annyival kevesebbet kapok?
2023. jún. 6. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha eljutsz arra a szintre, hogy tartalomgyártóként youtube partner lehetsz, akkor majd egy szerződést kell kötnöd amiben minden le lesz írva mit hogyan.

"Mi történik, ha Content ID-követelés érkezik a tartalmamra?

A szerzői jog tulajdonosának Content ID-beállításaitól függően a Content ID-követelések a következők lehetnek:

Letiltja a tartalom megtekintését.

Bevételszerzésre használja a tartalmat úgy, hogy hirdetéseket jelenít meg rajta, és előfordulhat, hogy megosztja a bevételt a feltöltővel.

Nyomon követi a tartalom nézettségi statisztikáit.

A fenti műveletek a földrajzi helytől függően eltérők lehetnek. Előfordulhat például, hogy egy videót az egyik országban/régióban bevételszerzésre használnak, egy másik országban/régióban pedig letiltanak vagy nyomon követnek."

[link]

Érdemes mindent kattintgatni és elolvasni.

2023. jún. 6. 22:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A partnerségről nem sok ismeretem van, és őszintén: nem is érdekel. Ahogy írták, ha oda jutsz, majd benne lesz minden a partneri szerződésben.

Ha a hagyományos AdSense reklámbevételeket nézzük, akkor pedig semmi probléma nincs azzal, ha valamelyik videódon követelés van, pusztán annyi, hogy azon videók után nem fogsz reklámbevételt kapni. A többi után igen.

2023. jún. 7. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!