Arról hallottam van opcnet valami új és arról kérdeznék melyik a jobb számítógépre és mobilra a yettel vagy a Vodafone vagy opcnet én a sebesség ről és ip védelméről szeretnék tudni én szerintem vodafonra kellene váltanom szerintetek?
"Arról hallottam van opcnet valami új"
Ez nem új cég, csak "Perwollal mosva".
Volt egy kecskeméti központú, főleg optikai gerinchálózatot és az ahhoz kapcsolódó végfelhasználói (kábeltv/optika/fix telepítésű, földfelszíni mikrohullámú net) elérést - cégcsoport - Opticon/Optanet/Vidékháló néven futottak - akiknek (miközben valamelyest építettek optikai hálózatot is) a vezetői szépen elcsalták a felvett EU-s pénzeket
aztán valahogyan sikerült - kormányzati segítséggel
reorganizálni a céget:
most ennek:
a (pénzügyi/kockázati tőke-befektető?) cégnek a tulajdonában van.
"ami jobb lenne számítógép IP védelemre"
Mit értesz "IP-védelmem"? Milyen "jobb" IP-védelemre áhítozol? Mi ellen akarod védeni a számítógéped?
"csak jobban tudom"
Nos, pistike, az a helyzet, hogy... nem, nem tudod jobban.
Az egyszeri lakossági Internet-előfizetés (neked per pillanat melyik szolgáltatónál van előfizetésed, kedves kérdező?) mögött netező (weboldalakat böngésző, e-mailezgető, közösségi (média) oldalakat használó) honpolgárt nem fogják (D)DOS támadásban részesíteni.
Egyrészt azért, mert az egyszeri honpolgár nem nyújt "szolgáltatásokat", nem szolgál szerverként (így nem éri meg (D)DOS-olni, hisz nincs a támadónak "profitja" belőle), másrészt mert általában dinamikusan változik a publikus IP-címe (így ha (D)DOS-olnák a publikus IP-címét, és az időközben változik, akkor már az adott felhasználót nem érinti, hanem másikat) és/vagy az Internet-szolgáltatójának CgNAT-ja mögött van (így több felhasználó osztozik ugyanazon a publikus IP-címem, így ha azt a címet támadják, akkor több felhasználót érint).
Két esetet tudok elképzelni (lakossági előfizetés esetén):
* ha a lakossági előfizetés mögött valamilyen szolgáltatást nyújtasz (publikusan elérhető NAS, játékszerver a haveroknak) - ez esetben el kell helyezni a szolgáltatást egy tartalomelosztó hálózat (CDN) mögé
* ha egy olyan Internetes közösségi szolgáltatást - játékot, csevegőszolgáltatást, konferenciabeszélgetés - használsz ahol a közösség "toxikus" - ilyen esetben ott kell hagyni azt a közösséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!