Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » "Guglin" és Facebookon a...

"Guglin" és Facebookon a kétfaktoros hitelesitést mások tanácsára bekapcsoltam, ez tényleg meg akadályozza a belépést még akkor is ha valahogy megszereznék a jelszót?

Figyelt kérdés
Én nem értek hozzá eddig ódzkodtam tőle de rábeszéltek. Szóval ez elvileg megvéd akkor is ha valaki esetleg megtudná a jelszót? köszi
2023. ápr. 15. 15:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Elvileg azt választottam, hogy semmivdel nem zavarhatnak, kérdezte jöhetnek e reklám hivások vagy mik. Azt nyomtam, hogy nem használhatják ilyenre.
2023. ápr. 15. 18:29
 12/18 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, nem kell mindent elhinni, amit egy multicég mond. A többit megírták a többiek. A FB a legkönnyebben hackelhető weboldalak közé tartozik a világon. A hackerek a legolcsóban azt törik fel, ha valaki megrendeli tőlük.

(Nem vettem részt ilyenben sose, csak elmondom, mi az igazság.)

2023. máj. 1. 21:38
 13/18 anonim ***** válasza:
51%

#12 A Facebook pont annyira hackelhető, mint a Google, vagy a Microsoft fiókok. Ha béna jelszót használsz és fittyet hánysz a biztonságodra, akkor ne csodálkozz, ha érdekes dolgok jelennek meg a profilodon vagy random helyekről belépnek... Ha figyelsz a biztonságra és erős jelszót használsz, nem fognak feltörni, legalább is kicsi az esélye, ha pedig a 2FA is be van kapcsolva, akkor meg erősen konvergál a nullához.

Évek óta meg van adva a telefonszámom és általában nem szoktam scam hívásokat kapni. Legalább is nem többet, mint mielőtt megadtam.

2023. máj. 1. 23:04
 14/18 A kérdező kommentje:
13 ez köszi az infót, más is mondta itt is a gyakorin meg máshol is, hogy nem kapott semmit, vagy nem többet mint a szám megadása előtt. A jelszavam szerintem erős.
2023. máj. 2. 10:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen, a kétfaktoros hitelesítés ("2FA" vagy "two-factor authentication") hatékony védelmet nyújt az online fiókjaid elleni illetéktelen hozzáférések ellen, még akkor is, ha a támadók valahogy megszerzik a jelszavadat. A kétfaktoros hitelesítés során a belépéshez szükséges a jelszavadon kívül egy másik, általad előre beállított engedélyező faktor (például egy kódgeneráló alkalmazás által generált kód vagy egy SMS-ben kapott kód) is szükséges. Ez megakadályozza, hogy a támadók egyszerűen csak a jelszavadat használva hozzáférjenek a fiókodhoz. Ezért ajánlott mindig bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést a fontos online fiókokban.
2023. máj. 2. 20:51
 16/18 A kérdező kommentje:
köszi
2023. máj. 3. 10:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Miután hozzáadtad a telefonod a 2fa hitelesítéshez töltsd le a 10 helyreállítási kódot a fiókból. Ha a telefon elveszne ki tud váltani a telefonos kódot. Másként akár ki is zárhatod magad saját fiókodból.

Szinte minden fiókban hasonlóan működik.

2024. ápr. 8. 16:45
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi, bár a mobil mindig velem van.
2024. ápr. 8. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!