Hogyan látja a társkereső app mégis a lokációmat, ha VPN-t használok? Nem értem.
Szóval vpn-en beállítottam egy spanyol lokációt. Oda szeretném, hogy tegyen a társkereső.
Inkognito lapon regisztrálok a lokáció hozzáférést engedélyezem a böngészőből, de mégis visszadob Magyarországra. Ez hogyan lehetséges? Mit rontok el?
A VPN aktív, az IP cím és gondolom a lokáció spanyol. Akkor honnan tudja a társkereső app inkognito lapról azt, hol vagyok? Miért dob vissza? Nem értem.
"Inkognito lapon regisztrálok a lokáció hozzáférést engedélyezem a böngészőből, de mégis visszadob Magyarországra."
Nagyon egyszerűen: az oldal a böngésző által Accept-Language HTTP-fejlécben elküldött
preferált nyelv alapján dönt, nem az IP-cím - amit a VPN hivatott meghamisítani - szerint. Az inkognitó mód meg csak a hosszú távú gyorsítótárazást, az előzmények lokális mentését kerüli ki.
Akkor sem értem, hogy a nyelv alapján honnan tudja azt, hogy én Kecskeméten vagyok.
Ha nem a nyelv alapján dönt, akkor hogyan tudnám megoldani a helyváltoztatást?
Még csak nem is csalás vagy spam célból kell ez, hanem azért, mert rengeteget utazom és jó lenne a lányokkal előre lebeszélni a találkozót mielőtt odamennék egy adott helyszínre.
Használjak más böngészőt, vagy portable chrome-ot minden sessionhöz? Nem másztam bele ebbe ennyire.
"Akkor sem értem, hogy a nyelv alapján honnan tudja azt, hogy én Kecskeméten vagyok."
Az meg lehet, hogy a böngésző árulja el a Javascriptes geolokációs programozói interfész:
segítségével (itt: [link] tesztelheted).
A Geolokációs API becsapható - például a Firefoxnál alkalmazott böngészőbővítménnyel:
a nyelv is meghamisítható - többek között erre szolgál a Chameleon:
"De akkor viszont ez az app ezek szerint az IP-t nem is figyeli?"
A publikus IP önmagában nem annyira egyedi - egy publikus IP-címet többen is használhatnak egyszerre - éppen ezért használják a böngésző által létrehozott ujjlenyomatokat azonosításra.
"nem is értem, hogy VPN-en keresztül hogy jön át a geolokáció, érthetetlen"
Teljesen érthető: a VPN-szolgáltatás csak az IP-címed fedi el, illetve a közted és a VPN-szerver közötti kapcsolatot titkosítja.
Nem szűri a böngésződ által hátrahagyott ujjlenyomatokat, nem végez kártevőszűrést, nem figyelmeztet, ha valami privát dolgot posztolsz ki.
"De a böngésző honnan szedi le a geolokációt? "
Az operációs rendszer biztosít ehhez felületet - például:
több forrásból származhat - a GPS-től, a GSM-adótornyok (példa egy nyílt adatbázisra: [link] ), Wifi-adók (példa: [link] ) pozíciójából, az IP-címig (pár forrás: [link] ) több helyről beszerezhető a lokáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!