Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Muszáj lesz processzorhűtőt...

Muszáj lesz processzorhűtőt zsírozni?

Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy munkalaptopot, Intel I7 4800 as processzorral. Nem mai gép, de elég jó a 32 Gb ramjával, 2 db videokártya és a maga 3 kg-jával. Viszont azt tapasztaltam, hogy ha nagy dolgot nem is csinálok vele (még), de igen meleg az alja. Észrevettem, hogy kissé poros a hűtőfelület. Még nem szedtem szét, mert igen nagy munka lenne (iszonyat össze van rakva), a dupla hűtő ventilátor kiszedése hagyján, de kb. minden csavart ki kell szedni, mire hozzájutok a processzorhoz. Kérdés, hogy munkalaptopnál eleve magassabb a proci üzemi hője, vagy feltétlen szétszedni, újrazsírozni szükséges?
2023. márc. 30. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Ki tudja hol dolgozott az a gép. Én biztos alaposan kitakaríttatnám egy hozzáértővel.
2023. márc. 30. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
Ne kézrátétellel vizsgáld, hanem dobj fel pl egy HWinfot vagy AIDA 64-et és nézd meg a hőmérsékleteket.
2023. márc. 30. 21:07
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
Én biztos nem zsíroznám össze a processzor hűtőt, de a processzort sem.
2023. márc. 30. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:
18%
Hővezető zsírnak is nevezik nem csak pasztának, csak megjegyzem 3-mas....
2023. márc. 30. 21:42
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
lehet elég lenne csak kiporolni...
2023. márc. 31. 10:01
 6/6 anonim ***** válasza:
32%
Otthoni újrapasztátással még rosszabb is lehet mert oda speciális hővezető padra van szükség ami nem szárad ki. Gyárilag is az van benne. Sűrített levegővel (lehet kapni) kifújod a hűtőt, burkolatot. Annyi pontosan elegendő. A ventilátort rögzíteni kell takarítás közben, mert ha a sűrített levegő elég erősen forgatja tönkremegy az elektronikája.
2023. ápr. 8. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!