Ez átverés vagy mi?Részletek alul.
Ezt a páromnak írta egy nõ a Messengeren:
így kapcsolatba léphetek veled, most láttam a profilodat, és azt mondtam magamban, hogy te vagy az, akire szükségem van. Röviden: a nevem seraphine, holland származású, és Franciaországban élek. Súlyos betegségben szenvedek, ami biztos halálra ítél, ez a torokrák, és van egy 500 000 eurós összegem, amit egy megbízható és becsületes embernek szeretnék felajánlani, hogy hasznosítsam. Vörösolaj import vállalkozásom van Franciaországban, és 6 éve veszítettem el a férjemet, ami engem nagyon érint, és addig a napig nem tudtam újraházasodni, nem volt gyerekünk. Halálom előtt szeretnék adományozni ebből az összegből, hogy a napjaim meg legyenek számlálva ennek a betegségnek a hiányában, amelyre nem tudtam kigyógyulni, de egy franciaországi nyugtató nem akarja tudni, hogy részesülhet-e ebből az adományból.
Itt a címem wathsapp+22951118892
Ez egy tipikus, már a neten is több évtizede haszánált csalási forma ("nigériai csalás") típusszövege.
Pénzt nem fogsz kapni senkitől, főleg a semmiből ismeretlenül megkeresve. Csak tőled fogják kihúzni, pl. mindenféle kezelési, ügyvédi és egyéb költségre hivatkozva, majd amikor fizetsz, el is tűnnek vagy megpróbálnak még több kifogással még többet lehúzni rólad míg rá nem jössz, hogy átvertek.
Ez a típusú csalás mindennek az alapja. Ha ezt nem ismertétek fel és felmerült a gondolat, hogy ebből bármi is igaz lehet, nézzetek után az internetes csalásoknak és veszélyeinek mert nagy eséllyel áldozatai lesznek egy ilyennek.
Ugyanígy az e-mailben érkező zsarolások (felvettük kamerával hogy maszturbálsz) sem igazak, és a NAV sem küld vissza adót úgy, hogy a bankkártya adataidat kérik be.
Neeem, ez tuti valós. Franciaországban élő holland emberek csak úgy rá szoktak írni magyarokra magyarul borzasztó írással, hogy adnak neked teljesen ingyen 500ezer eurót és írj rájuk "wathsapp"-on egy +22-es számra, ami szenegáli szám, ami nyugat afrikában van.
Aki ezeknek be tud dőlni, már bocsánat, de megérdemli. Ezer éve léteznek ilyenek, már mindenkinek ismernie kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!