Miért lassul le az mobilinternet?
Nekem arra adj magyarázatot, hogy miért van az, hogy amikor előfizetek a mobilnetre, akkor egy ideig stabil, gyors az internet, majd egy "szép napon" lelassul szinte a használhatatlanságig!
A Yettel 2 évig jó volt. Nem kellett külső antenna, stabilan volt 50Mbps körüli sebesség mindentől függetlenül. Nem kimagasló, de nekem megfelelt. Utána kora délutáni esti órákban már használhatatlan volt.
Tavaly év végén a Telekom adott 10 nap korlátlan internetet, úgyhogy kipróbáltam, és szintén külső antenna nélkül 80Mbps volt a sebesség éjjel-nappal, úgyhogy lemondtam a Yettel előfizum, és előfizettem a Telekomra. 2 hónapig tökéletes volt, még karácsonykor se volt probléma vele, aztán ez is elkezdett szarakodni. Már a kis adatforgalmú online rádió is 2 percenként megszakadt, ezért vettem kültéri antennát.
Az a 0/0 érthető abban az esetben, ha utazol, és vannak lefedelen területek, de ez egy fix pont viszonylag jó térerővel!
Azért se reklamálok, hogy a munkahelyemen nem tökéletes az internet, mert a nagy gépek és a vasbeton csarnokok leárnyékolnak. Tudom, hogy ilyen a mobilinternet, nem is várom el mindenhol, hogy jó legyen, de itthon arra fizetek elő, ami jó. Már mind kipróbáltam, és nyilván nem fizetek havi 12 ezret olyan szolgáltatónál, aminek itt nem jó a lefedettsége. Pl. a Digi mobilinternet itt használhatatlan.
Amúgy meg lehet reklamálni! Megígérték, hogy utána néznek, hogy mi lehet a probléma, és még elnézést is kértek a kellemetlenségért.
És miért? A Yettel sokkal rosszabb volt ennél. Már körbe értem. Telekommal kezdtem kb. 15 éve, utána jött a Vodafone, aztán a Telenor/Yettel, most december óta újra Telekom van. A Digivel is tettem egy próbát, de azzal még az udvaron is nehéz volt találni egy pici térerőt.
De még mindig az a kérdés, hogy eleinte miért jó mind, és később miért lesz lassú és instabil?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!