Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új instagram atvetes?

Új instagram atvetes?

Figyelt kérdés

Sok atveres/csalasba botlok nap mint nap de jott egy olyan ami uj nekem is. Szoval irnak egy szoveget:

Szia, nagyon elnézést a zavarásért, próbáltam bejelentkezni az Instagram oldalamra az új telefonomon, és megkérnek, hogy keressek valakit, aki segít nekem kapni egy ellenőrző linket. Az Instagram két barátjavaslatot adott, és te vagy az egyik, a másik személy nincs online. segítenél megkapni a linket kérlek??🥺🙏

es ehhez utana jon nekem egy sms a sajat teloszamomra amiben jelszo visszallitasra hivatkozva ott egy link. Amit o ker tolem ugyebar. Gondolom valahogy probalt bejelentkezni es ez alapjan az insta kuldott egy linket amit en ha elkuldok neki megcaltoztatja a jelszot es ove a fiokom. Jol gondolom vagy tudja valaki hogy mukodik ez? Honnan tudja a teloszamom/email cimem amire o jelszo emlekeztetot ker ?

2023. márc. 11. 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

A linkben lehet a trükk, hogy megpróbálnak bejelentkeztetni egy adathalász oldalra. A többi szöveg amit leír, semmi értelem és logika nincs abban hogy egy harmadik félre bízza valaki bejutását az oldalra.

A csalás második lépése az lehet, hogy a kapott linket meg kell nyitnod vagy követned az utasításait, így kicsalják a fiókod hozzáférését.

2023. márc. 11. 11:12
 2/4 A kérdező kommentje:
epp ezaz hogy nekem nem kell megnyitnom csak elkuldeni neki. azert gondolom hogy rendes insta kuldhette az utenetet es igy akarbak a fiokomba uj jelszot beallitani. csak azt nem tudom email cimem honnan van meg nekik vagy a teloszamom
2023. márc. 11. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez egy átverés és a fiókodat akarják így ellopni.

Bővebb infót ebben a videóban találhatsz róla:

https://www.youtube.com/watch?v=gBvwYznki0M

2023. márc. 11. 16:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez mekkora XD

Igen akkor jól gondoltam csak nem tudtam hogy ilyen könnyen, csupán egy felhasznélónévvel is lehet új jelszót kérni, köszönöm

2023. márc. 11. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!