Kinél lehet szar a net? A haverom szerint mindig nekem szar a netem de ez már a 3. hely ahol lakom miota ismerem. én Budapesten és környékén laktam ő pedig egy kis városban, komáromban .
Milyen vonal szakad, ha internetről van szó? Betárcsázós???
Ha kábelnetről van szó és LAN-on csatlakozol a routerre és így szakadozik, akkor az a router hibája lehet. A net manapság már nem szakadozik.
Ha wifin csatlakozol a routerre, akkor a wifi szakadozhat, főleg ha a közelben egy BT eszköz működik, mert ugyanazon a frekvencián dolgoznak.
Ha valami kommunikációs program szakadozik (viber, skype), az ezektől független, ott a szerverük terheltsége számít. Sokszor tévériportban ezek valamelyikén kapcsolják az illetőt, aki egy helyben van, mégis olykor a hangja megy el, máskor a kép áll meg. Gondolom olyankor, amikor riportot ad az illető, a gyerek nem torrentezik a másik szobában, amivel lefoglalná a sávszélességet, így ez a programok szervereinek a hibája.
Az, hogy milyen közel van nyugat EU-hoz, nem jelent semmit, mert nem kábelen érkezik a net, hanem hatalmas műholdvevőkkel veszik és azt osztják szét, továbbítják az országon belül.
Nem feltétlenül az internet okozza a problémát.
Mr. V.: Ugyan van műholdas internet, de nem véletlenül vannak mélytengeri kábelek Európa és Amerika között. A távolság számít, az adatnak idő kell ameddig eljut egyik helyről a másikra. Ha az adat túl későn érkezik meg, vagy nem érkezik meg, akkor pl. szakadozik a hang, vagy szétkapcsol a hívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!