Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A 4G és az LTE ugyan az?

A 4G és az LTE ugyan az?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagyon otthon ezekben a dolgokban, ezért utána néztem, az egyik azt oldal azt írta, hogy az LTE gyengébb, olyan mint a 3G és 4G közötti opció.

De máshol meg a 4G-t és az LTE-t egy kalap alá veszik.

Nekem egy Samsung Galaxy A52-m van.

A Samsung oldalán a leírásban az szerepel, hogy támogatja a 4G-t, azonban a telefon csak LTE-t a ír a hálózati módnál, míg videókban 4G-t.

2023. márc. 6. 00:23
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

"A 4G és az LTE ugyan az?"

Nem. A 4G egy mobilhálózati generáció előírásrendszer (például előírja, hogy mondjuk egy autóban vagy egy vonatban levő nagy mobilitású kommunikációs berendezésnek minimum 100 Mbps-os csúcssebességre képesnek kell lennie, egy alacsony mobilitású eszköznek - mint ami egy mezei honpolgárnál van - 1000 Mbps-ra), az LTE pedig egy, az adott mobilgenerációs előírások megvalósítására szolgáló szabvány (hogy hogyan érik el a specifikációban leírtakat).

"az egyik azt oldal azt írta, hogy az LTE gyengébb, olyan mint a 3G és 4G közötti opció"

Igen, az LTE 299,6 Mbit/s letöltési és 75,4 Mbit/s feltöltési csúcssebességre képes, ezért nem alkalmas a 4G-re - ezért nevezik 3,95G-nek.

"Nekem egy Samsung Galaxy A52-m van."

Az - a GSMArena adatai:

[link]

szerint továbbfejlesztett LTE-A(dvanced) szabványú

[link]

ami már inkább 4G

[link]

2023. márc. 6. 00:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
nem ugyanaz
2023. márc. 6. 09:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2023. márc. 6. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Az LTE és a 4G ugyanazt jelenti. Egymás szinonímái.
2023. szept. 14. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!