Gyanítom, hogy két személy is letiltotta a gmail címemről érkező emaileket! Hogy tudom kideríteni, hogy tényleg tiltottak-e?
Nem lehet letiltani az üzenetfogadást. Szűrőt be lehet állítani, hogy pl. a spam mappába vagy a kukába érkezzen be egy levél, de megakadályozni nem tudják hogy elküldd a levelet. Ha pedig még ennyit sem csináltak és egyszerűen nem nyitják meg az üzeneteidet, arra sem tudsz hatással lenni.
Csak az a biztos, ha rákérdezel és őszintén elmondják mi van. Ne vonj le következtetést egy ilyen program alapján.
Egyre agresszívebbek a szűrők.
Több olyan gmail fiókom van, amiből pár év alatt ha 1-2 levelet küldtem ki... amikor hetekkel később a levélszemétben megtalálták és válaszoltak rá, akkor derült ki, hogy minden küldött üzenet spam-ként megy.
Áttértem hotmail-ra. Ugyanaz a helyzet. Sőt, ha nekem ír valaki gmail-es címről (semmi link, melléklet, csak szöveg), az is levélszemétben landol.
Ki kell kapcsolni a beépített szűrőket, vagy ha ez nem lehetséges, akkor egy másik mappát kell létrehozni a Beérkezett mellé, pl. Érkezett és abba átirányítani minden beérkező levelet és tiltani minden további szűrő szabály futását.
Azt a feltelpített valamit nem ismerem... de hiába kérsz olvasási visszaigazolást, ha a másik nem nyom rá, hogy elküldheti a visszaigazolást.
email az email. Itt nem lekérdezhető hogy megnyitotta-e, elolvasta-e ha ő nem akarja.
Ha ilyesmire vágysz közösségi médiát használj.
Kérdező, nekem van nem gmail e-mail-címem és tudom (szóltak ismerősök), hogy többször a spam mappában landolt az e-mailem, de ez oda vissza működik, mert volt, akiknek a leveleit a levélszemét mappából szedtem elő.
Tehát nem az ember rakja oda, hanem a levelező rendszer. Sajnos.
És nem Freemailről van szó.
És amikor ezt az egészet régebben a Gyk-n megbeszéltük egy kérdésnél, valaki írta, hogy annak a kérdésnek a kapcsán megnézte a spam mappáját és rengeteg e-mail volt ott, amit a rendszer odatett, pedig nem volt az!
Talán a levelező rendszer rakja a spam-be az emailjeimet. Csak az a fura, hogy mostanáig simán ment a kommunikáció, 1, max 2 napon belül válaszoltak. Túl hirtelen kezdődött a "nagy csend". De ha jól értelmezem, nincs rá mód, hogy megtudjam XY szándékosan irányítja-e a leveleimet a spam/kuka felé...
Azért köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!