Internet sávszélességben kérnék segítséget?
Helló sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a fiamnak rendeltem egy nagyobb net csomagot, egész pontosan egy ( megabites csomagot, de lenne valami amit nem értek.
A szolgáltatónál ez van írva
Maximális leltöltési sebesség 8192 kbit/s
Ezt a maximális dolgot értem, de ezt nem
Garantált leltöltési sebesség 2560 kbit/s
Ez konkrétan azt jelenti, hogy a letöltési sebesség elérheti a 2megabájtot? mert ha igen valószínüleg gond van mert a max letöltési sebesség csak 900-950kb/s
A feltöltésre ezt írják
Garantált feltöltési sebesség 256 kbit/s
De az pedig csak 90-100kb/s-el tölt fel
Előre is köszönöm a választ, bocsi ha buta a kérdés de szeretnék ezzel tisztában lenni, felhivtam az ügyfél szolgálatot de olyan rébuszokba beszélt hogy nem értettem fél órás beszélgetés után se
Minden díjcsomagnál van egy sebesség, erre korlátozza a szolgáltató, ez Nálad 8Mbit.
De ha a szolgáltató rendszerére sokan kapcsolódnak, annyit nem tud maximális sebességgel kiszolgálni, de garantál egy minimumot... Ez a garantált sebesség.
De a sebességbe a nyugtacsomagok is beleszámítanak, bár azok számodra nem hasznosak.
A sebességet célszerű a speedtest.net -el mérni.
A kb/s nem egyenlő a KiB/s-el!
A bit és bájt között 8 a váltószám, tehát a 8192 kb/s = 1024 KiB/s (= 1 MiB/s).
(A 2 MB/s-es letöltéshez tehát kb. 16 mbit/s sebesség kell.)
A feltöltés esetén is ugyan így van, a garantált 256 kb/s, az 32 KiB/s-nek felel, meg, aminél jóval nagyobb a 90-100.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!