Hogy van ez a Tor böngészővel?
Neee, most komolyan ezt egy tanár mondta?
Mert ha igen akkor ez minősített esete az "aki érti csinálja, aki nem érti tanítja"-nak.
Alapból semmi illegális nincs abban hogy letöltöd a TOR-t.
Ez kb olyan, mintha gyilkosság előkészületével vádolna a rendőrség, mert vettél egy konyhai nagykést.
A tanárod aki ezt mondta, egy teljesen ostoba tudatlan gyökér volt. Csak gondolom próbált valami nagy okosságot mondani, csak hát a fingóverseny végén befosott.
Azok után hogy ilyen marhaságot mondott, simán kinézem belőle hogy ez is csak kamukázás volt.
Max valami legalja rendszergazda lehetett ott, aki irodista icukákhoz rohangált, ha nem indult a gépük, mert kihúzódott a tápkábel.
Az a nagyon nagy baj az informatikaoktatással, hogy a tanárok 80%-a (de lehet, hogy több) nem tud sokkal többet, mint amennyit a tananyag megkövetel. És abból is csak annyit, ahogyan azt a tanárképzőben megtanították, ahol szintén sok ponton rémesen hiányos az ismeretanyag. Csak egy példát mondok: én elvégeztem úgy a tanári szakot (nyugi, már nem vagyok tanár), hogy csak azok hallottak a Linux nevű oprendszerről, akik rendszergazda szakirányra jelentkeztek, de pl. grafikus felületet ők sem láttak. A többiek meg még csak nem is hallottak róla. És ezek később tanítani fogják azt, hogy mik az operációs rendszerek, és milyenek léteznek belőle. És a többségük nem fog külön utánanézni, hanem tanítja azt a baromságot, amit neki is tanítottak.
A megdöbbentő az, hogy ismerek olyat, "mesterpedagógus", aki emelt szinten érettségiztet, és komoly alapvető hiányosságai vannak.
Na, de a konkrét kérdésre rátérve: ahogy már írták, ez nettó baromság. Technikailag is, és szervezésileg is. "Rákerül a rendőrség számítógépeire." Mégis micsoda? Egy bejegyzés, hogy Sinkovszky Jencike letöltötte a Tort? És most mit kezdenének egy többszázezres listával, ami a Tor-használókat mutatja?
És hogyan jut el hozzájuk az információ? Ehhez az ÖSSZES létező internetvonalat, az összes létező kapcsolódást folyamatosan monitorozni kéne, hogy el lehessen csípni, ha éppen valaki valahonnan a Tort, vagy valami Tort használó eszközt (pl. Brave Browser, Dissenter Browser, Onionshare) letölt. Ez nem is mindig lehetséges, de ha az lenne, akkor is brutálos erőforrásokat emésztene fel. És miért? A nagy semmiért. Ugyanis jóval több, mint 99%-uk csak egyszerű paranoiából, vagy technikai érdeklődésből tölti le. A bűnözőknek a több, mint 99%-a pedig nem, hogy nem használ Tort, de azt sem tudja, hogy mi az. Ergo a gyakorlati haszna egy ilyen monitorozásnak a nullához konvergálna.
És egyébként is: mi lenne a haszna, ha tudnánk, hogy egy adott potenciális bűnöző Tort használ? Miben könnyítené ez meg a bűnüldözést?
Amúgy meg a Tor nem csak arra jó, hogy a sötét webet elérd vele. Sőt, azt egyébként nem is olyan könnyű elérni egy egyszerű felhasználónak.
Adom az előző válaszát.
Nekem is volt egy hálózatismereti tanárom.
Bekérdeztem tőle egy hálózatokkal kapcsolatos kérdést, olyan fogós kérdést, amit nem témája a tantervnek. Csak mosolygott és a vállát vonogatta. Halvány fingjuk nincs semmiről, tisztelet a kivételnek, azon kívül, ami a tantervben van hogy meg kell tanítani.
Volt olyan is, hogy egy gimnáziumi, de amúgy esti felnőtt oktatáson oktató tanár vázolt egy módszert egy programozási feladat megoldására. Erre egy olyan tanuló, akinek voltak proginfós be nem fejezett tanulmányai, felvázolt egy sokkal egyszerűbb módszert rá, erre annyit tudott mondani a tanár hogy "igen ez is jó megoldás, de most csináljuk úgy ahogy én elkezdtem".
Hát akkor az info oktatás úgy néz ki manapság sem változott semmit. Bő 10 éve is tapasztaltam ezt, akkoriban az infotanárunk úgy 10-15 évvel le volt konkrétan maradva az informatikában. Aztán mikor próbáltuk bemutatni neki, pl, hogy a hardverek hol tartanak akkor általában annyi volt a válasza, hogy az interneten lehet bármit írni és a tankönyv számít.
Aztán nem is nagyon erőltettük a dolgot, de azért " bíztató " volt a dolog, hogy úgymond ott si csak azért kell az órán űlnünk, hogy teljen az idő, de gyakorlatban semmi naprakész dolgot nem fogunk tanulni.
torrent is bun hasznalni nem csak tor-t
meg aki vpn-t hasznal ("csaknugy" nem torrent miatt) az is bekerul a hunugyi nyilvantartasba
de ugyanugy folyamatosan figyelik a teljes netet is, facebook, twitter, e-mailek, forumok
a gyakorit csak ritkan a moderatorai figyelik de senki mas nem tud a kerdesekrol es a valaszokrol, ha egy vendeg latogato jon az nem latja kerdeseket es valaszokat
"meg aki vpn-t hasznal ("csaknugy" nem torrent miatt) az is bekerul a hunugyi nyilvantartasba"
Most bereccsentett a sok sok IT/Telkom szektorban dolgozó aki távolról is eléri a céges hálózatot...én teljesen ...
Valóban, csak telnettel szabad távolról csatlakozni,meg ftpvel adatot mozgatni.Múlktor indult a VPN, már jött is a körzeti megbízott, hogy mi folyik itt kéremszépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!