Hogy van ez az ncore visszatöltési szabály?
Úgy tudom, hogy egy ideje megváltoztatták a seedelési szabályokat, bár már lehet, hogy régebben, fogalmam sincs.
Valami olyat olvastam a weboldalon, hogy minimum 48 órát kell seedelned minden egyes torrentet.
De ezt hogy gondolják? :D Letöltök egy FÉL ÓRÁS sorozatrészt, és hagyjam bekapcsolva a gépem két napig non stop, hogy jó hamar tönkremenjen, és egy borsos áram számlát is fizessek mellé? Ezzel a 48 órával nagy gond nem is lenne ha havonta összesen kéne ennyit seedelni, de azt írják minden egyes torrentet amiből legalább 5% le lett töltve, vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, 48 órát kell vissza seedelni. Magyarul ha pont kétnaponta jut eszembe, hogy megnéznék valamit vagy bármit letöltenék, akkor hagyhatom bekapcsolva a gépem non-stop.
Persze értem én, ELVILEG megteheted, hogy egész hónapban kedvedre töltögetsz aztán hó végén 48 órát bekapcsolva hagyod a géped. De ilyet ki csinál? Ez így baromi kényelmetlen szerintem.
Ezért nem is így van, ahogy elképzelted. A 48 órás idő egy 2-6 hetes időszakon belül értendő összérték, és nem folyamatosan számolják mint a stoperórát.
A seedszabálynak a hónap végéig kell teljesülnie, és aszerint tolódik a határidő hogy mikor fejezted be a letöltést: a hónap első felében akkor a hónap végéig kell 48 órányit összesen seedelni (ha 15-én fejezted be, legrosszabb esetben 30/31-ig van 2 heted. Ha a hónap második felében fejezted be a letöltést, akkor a következő hónap végéig kell teljesülnie a 48 órának (ha 16-án fejezted be, akkor legjobb esetben a következő hónap vége 6 hét múlva lesz).
Ezért kell elolvasni a konkrét szabályokat, nem csak a "48 óra" utalást sajátosan értelmezni.
Ha kiírja az oldal hogy még 13 óra van hátra, akkor 13 óra van hátra. Ha csak annyit észben tartasz hogy a hónap végére el kell érnie a nullához, már nem lesz belőle probléma, és a részletekbe sem kell bonyolódni. Ha még annyit ehhez megjegyzel, hogy a hónap második felében letöltött dolgokat a következő hónap végéig kell nullázni, akkor nem fogsz megijedni, hogy a január 31-én befejezett torrentet hogy a fenébe seedeled 48 óráig még február előtt.
Wiki menüben rögtön a cím alatt kiemelve középen a "Ratio-free rendszer ismertető" - itt minden le van írva, az is hogy hónap végén ellenőrzi a rendszer hogy rendben van-e, és hogy a 48 óra nem egyben elvárt hanem összesen.
De úgy látom ehhez nagyon nincs türelmed, nem a te világod a torrentezés, hogy napi átlag 1-2 órányi seedelést elvárnak az ingyen cuccért cserébe. Még semmit nem csináltál, de már feladod csak azért, mert nem vagy hajlandó a szabályzatot megnézni, és anélkül nem lehet érteni a sok statisztikai adatot sem.
"és hagyjam bekapcsolva a gépem két napig non stop, hogy jó hamar tönkremenjen"
Ezt ugye Te se gondoltad komolyan.
Egy elektromos eszközt PC-t minél többször kapcsolod ki-be annál nagyobb az esélye hogy megeszi a fene.
A mai PC-ket persze nem igazán érinti, már ez se, de hamarabb döglik meg mintha egyfolytában menne.
Képzeld a munkaállomásom kb 2 éve megy egyfolytában, (szünetmentes mellett).
Ezen van a torrent is így egyáltalán nem kell azzal foglalkoznom mikor lesz meg a 48, vagy akár a 60 óra.
De nem kell munkaállomásban gondolkodnod, mert már van nas, és még sorolhatnám amik keveset fogyasztanak és nem állítgatják le minden nap, -persze szünetmentes nem árt mögéjük.
Azt meg hogy 2 hét alatt nincs bekapcsolva a géped min 48 órát (ez napi 4 óra) azt nehezen hiszem el.
A borsos áram számla inkább azzal fog kijönni, hogy 300W-s VGA 150W-s procit hajtod mint a bolond 2 órát.
egy 40W NAS, mini PC, vagy akár egy router -már van amelyik tudja a torrentet, biztos nem fog földhöz vágni.
Ha ezen akarsz spórolni akkor a torrent nem neked való, -de a PC világ se nagyon, mert ez nem a villany spórolásról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!