Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Aliexpressen hogy van ez a...

Aliexpressen hogy van ez a vámolás?

Figyelt kérdés
Mennyit kell fizetni a vámra ?

2023. febr. 8. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Ott semennyit. Majd itthon fizeted, ha megjön és elvámolják.
2023. febr. 8. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

A legtöbb cuccra mikor már rendelnéd, a végösszeg alatt icipiciben oda van írva, hogy "Inclusive of VAT", vagyis bele van építve az árba, én legalábbis utóbbi időben csak ilyenekkel találkoztam, azt is leírják miért, és, hogy dátumra pontosan mióta megy ez.

Amikor megfogják a határon és vámkezelésért felszámolnak kb. 400 Ft-ot, az nem maga a vám, mert azzal szokták ilyenkor keverni (már csak onnan gondolom, hogy minden alkalommal ugyanannyit fizetek, akkor is ha 300 és akkor is ha 10ezres tételeket rendelek).

2023. febr. 9. 01:01
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 A vám nincsen az árba beépítve. Az "Inclusive of VAT" kifejezés az ÁFA-t jelenti.

"Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra

0,1-150 € között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt

150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt"

Ebből az derül ki, hogy ha a 150 eurós határt nézzük, akkor természetes, hogy nem fizettél ÁFA-t a 10 ezres vásárlásra, mert a 150 euró jelenlegi árfolyamon kb 60 ezer forint.

Az, hogy adott termék után mennyi vámot kell fizetni, attól függ, hogy milyen vámtarifaszám alá tartozik.

2023. febr. 9. 07:36
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 vagyok "nem fizettél ÁFA-t" helyett "nem fizettél vámot".

Bocsi, elírtam.

2023. febr. 9. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!