Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mivel többet egy Mikrotik...

Mivel többet egy Mikrotik switch mint egy sima nem menedzselhető?

Figyelt kérdés

Mikrotik switchem van, de nem tudom minek. Mire tudnám használni amire a sima switch-et nem?

Arra eddig rájöttem, hogy vpn szerver van rajta, azt kipróbáltam már, és valószínűleg ritkán használni is fogom.

Mire jó még? Tudom hogy lehet rajta vlan-okat beállítani, de azt most nem akarok. Ha jól tudom routernek is lehet használni, de azt sem akarok.

Mikre lehet még használni?

2023. febr. 1. 20:18
 1/9 A kérdező kommentje:
*Mivel tud többet egy Mikrotik switch mint egy sima nem menedzselhető?
2023. febr. 1. 20:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne beszólásnak vedd, de te valószínűleg semmivel nem tudnád többre használni. Mint ahogy otthon én sem.

De mondjuk vállalati környezetben kifejezetten előnyös. Ha router, és nem switch - márpedig a leírásodból az derül ki -, akkor például be lehet konfigurálni, hogy két internetkapcsolat közül az egyik legyen a fő, a másik a backup. Mint pl. a munkahelyemen.

Otthon, ahol annyi kell, hogy 2-3 gépet "összefogjon", meg legyen wifi, tényleg felesleges. Tartósabb jóval, mint egy átlagos SOHO router, de amúgy... otthonra ez az "ágyúval verébre" kategória.

2023. febr. 1. 20:36
 3/9 anonim ***** válasza:

A kérdést ugyís feltehetjük, hogy mivel tud többet egy Honda Transalp egy kempingbiciklitől

Kb ennyi a különség egy MT switch és egy átlagos otthoni switch között

2023. febr. 2. 07:13
 4/9 A kérdező kommentje:

"Kb ennyi a különség egy MT switch és egy átlagos otthoni switch között"

Azt értem, de hogyan tudnám kihasználni a funkcióit?

Előszöris tudnom kellene milyen funkciók vannak. Ezért tettem fel a kérdést.

2023. febr. 2. 14:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Otthon gyakorlatilag sehogy nem fogod tudni kihasználni, mivel 1-2 gép esetén ez nem kihasználható.
2023. febr. 2. 14:27
 6/9 A kérdező kommentje:
3 lakás van a hálózaton. 3 számítógép és 3 iptv set-top-box
2023. febr. 2. 17:28
 7/9 A kérdező kommentje:
és 3 wifi ap
2023. febr. 2. 17:28
 8/9 A kérdező kommentje:

Mondjuk külön hálózatba lehetne tenni a lakásokat. Csak nem tudom hogy 10 gigabitet ki tud-e routolni. Mondjuk jelenleg gigabites ék a gépek és az internet. De számítógép és számítógép között jól jönne néha a gigabit.

Azért tenném külön hálózatba a lakásokat mert van a YouTube-on az a gomb hogy lejátszás tv-n. És ott szomszédok simán le tudnak játszani másik szomszéd tv-jén. Ez zavaró.

2023. febr. 17. 16:19
 9/9 A kérdező kommentje:
*jól jönne néha a 10 gigabit
2023. febr. 17. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!