Mivel többet egy Mikrotik switch mint egy sima nem menedzselhető?
Mikrotik switchem van, de nem tudom minek. Mire tudnám használni amire a sima switch-et nem?
Arra eddig rájöttem, hogy vpn szerver van rajta, azt kipróbáltam már, és valószínűleg ritkán használni is fogom.
Mire jó még? Tudom hogy lehet rajta vlan-okat beállítani, de azt most nem akarok. Ha jól tudom routernek is lehet használni, de azt sem akarok.
Mikre lehet még használni?
Ne beszólásnak vedd, de te valószínűleg semmivel nem tudnád többre használni. Mint ahogy otthon én sem.
De mondjuk vállalati környezetben kifejezetten előnyös. Ha router, és nem switch - márpedig a leírásodból az derül ki -, akkor például be lehet konfigurálni, hogy két internetkapcsolat közül az egyik legyen a fő, a másik a backup. Mint pl. a munkahelyemen.
Otthon, ahol annyi kell, hogy 2-3 gépet "összefogjon", meg legyen wifi, tényleg felesleges. Tartósabb jóval, mint egy átlagos SOHO router, de amúgy... otthonra ez az "ágyúval verébre" kategória.
A kérdést ugyís feltehetjük, hogy mivel tud többet egy Honda Transalp egy kempingbiciklitől
Kb ennyi a különség egy MT switch és egy átlagos otthoni switch között
"Kb ennyi a különség egy MT switch és egy átlagos otthoni switch között"
Azt értem, de hogyan tudnám kihasználni a funkcióit?
Előszöris tudnom kellene milyen funkciók vannak. Ezért tettem fel a kérdést.
Mondjuk külön hálózatba lehetne tenni a lakásokat. Csak nem tudom hogy 10 gigabitet ki tud-e routolni. Mondjuk jelenleg gigabites ék a gépek és az internet. De számítógép és számítógép között jól jönne néha a gigabit.
Azért tenném külön hálózatba a lakásokat mert van a YouTube-on az a gomb hogy lejátszás tv-n. És ott szomszédok simán le tudnak játszani másik szomszéd tv-jén. Ez zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!