Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Vodafone router nem működik...

A Vodafone router nem működik megfelelően. Másnál is szétkapcsol - aki ilyet használ?

Figyelt kérdés

Több, mint 10 évig volt UPC szolgáltatásunk. Amikor átvette a Vodafone még utána is jó pár hónapig az akkori routert használtuk.

Volt egy csere (szerelő jött ki - nem magunknak csináltuk), attól a naptól kezdve szinte használhatatlan az internet (telefonon Wifi és kábelen asztali gépen is). A telefonon szétkapcsol, pár mp múlva visszacsatlakozik. Az asztali gépen megnyitom a böngészőt és nem tölt be semmit (bezárom majd újra megnyitom utána működik).

Valaki tapasztalt ilyet?

Gondolom egy normális routert ha veszek akkor az megoldja a problémát.

(Több helyről hallani, hogy mióta Vodafone van azóta valahol a net, valahol a TV használhatatlan. Akkor gyenge minőségűek lehetnek a berendezések amit adnak?)

2023. jan. 30. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen ez sajnos ilyen, a vodánál sajnos halmozottan is.

1. a szolgáltatói router alapvetően sz*r, komolyabb feladatokra alkalmatlan

2. saját router

2023. jan. 30. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Fut torrentkliens akkor, mikor ez a jelenség történik? Ha igen, lépj ki belőle és teszteld egy ideig a kapcsolatot úgy is. Nálam egy rosszul konfigurált kliens csinálta ugyanezt, egy hét után tűnt fel hogy nincs gond ha nem fut.
2023. jan. 30. 11:42
 3/6 anonim ***** válasza:
A szolgáltatói routerek mind olcsó vackok. Nekem Digi van de ez is egy trágya, ha 30 Mbit körüli UDP forgalom volt elnémult a vezetékes telefon, a DNS lekérdezések nem mentek át, meg hasonló anomáliák voltak. Vettem egy saját routert, a Digiset modem módba kapcsoltattam, bekonfiguráltam a routert a PPPoE kapcsolat felépítésére, azóta nincs probléma.
2023. jan. 30. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Pacsi.

Nálunk a munkahelyen ilyen. Napi 2-3 szakadás biztosan van, de szerintük egyszer sem indult újra az eszköz. Az, hogy a saját szemeimmel láttam, ahogy leszakad, meg újra felépíti a kapcsolatot, még videóra is vettem, az őket nem érdekli...

2023. jan. 30. 12:43
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem fut semmi. Amikor a gép kikapcsolt állapotban van akkor is rossz a WiFi. (Az előző routerrel letöltés közben sem volt soha semmi probléma.)

Egy ismerősnél ha Wifin vagy asztali gépen valamilyen adatforgalom van, akkor nézhetetlenül akad a kép, de a 2 tv közül csak a Vodás médiabox-os, a régebbi Upc-nél semmi gond (meg lett a box cserélve akkor is a Vodás volt rossz, tehát nem a vezeték a hibás). Természetesen szerintük semmi probléma.

Vennem kell egy normális routert, mert ennek így semmi értelme sincs.

2023. jan. 30. 17:50
 6/6 A kérdező kommentje:

1-2 percenként írja a telefon, hogy offline, pár mp múlva online. Megunom és ki kapcsolom a Wifit és mobilnettel folytatom. Csak ezzel az a probléma, hogy nincs szükségem nagyon sok GB-ra havonta, de így kevés ami a csomagban van, mert otthon is az fogy.

2023. jan. 30. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!