Az lehetséges, hogy a bevitt ékezetes adataimat nem jól értelmezi egy nagy cég weboldala, mert régi OS-t használok, vagy a böngésző nem megfelelő?
Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 09:33
1/4 anonim válasza:
Az operációs rendszernek ehhez nem sok köze van (legfeljebb csak közvetetten), a böngészőnek, ileltve az általa használt karakterkódolásnak annál inkább.
Persze, lehet, hogy a hiba a "nagy cég" rendszerében van.
2/4 anonim válasza:
A karakterkódolással lehet gond. Az ő és ű betűket nem szokták általában bevenni, mert az nem része az ISO 1-es készletnek, ami általában az alapértelmezett sok rendszernél. Nemzetközi rendszerek manapság már UTF-8-at használnak, ami bármit képes kezelni a ciril, arab, kínai írásjelek közül is, de ha a kliensen rossz a karakterkódolás, hiába, rosszul fog eljutni a távoli rendszerbe.
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor inkább személyesen intézem el az ügyet, mert még a végén én leszek a hibás.., hogy rossz adattal próbálkoztam sokszor.
2023. jan. 27. 10:53
4/4 A kérdező kommentje:
Végülis kipróbáltam, hogy céges oldalon ezzel a böngészővel adtam fel rendelést, és ott jó volt az ékezet azon, amit beírtam adatot a megrendelésemben, cím stb..
2023. jan. 27. 12:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!