Hogy lehet hogy a wifi hálózatok ssid-jét akkor is megtalálja a gép, ha éppen fel van csatlakozva egy wifi ap-ra?
Tehát ha éppen már csatlakozva vagyok egy ap-hoz, akkor is meg tudja keresni a többi elérhető ap-t.
Én úgy tudtam hogy egyszerre egy csatornán tud működni a wifi hálózati kártya. De a más ap-k más csatornán vannak és azokat is megtalálja, a nevüket, miközben már csatlakozva vagyok egy ap-hoz.
"Én úgy tudtam hogy egyszerre egy csatornán tud működni a wifi hálózati kártya."
Ez a tényleges, már létrejött hálózati kapcsolatra - a wifi elérési pont és a rá csatlakozott kliensek - érvényes, nem a különböző frekvencián levő hálózatok felderítésére.
"Tehát ha éppen már csatlakozva vagyok egy ap-hoz, akkor is meg tudja keresni a többi elérhető ap-t."
Mert az elérési pont időnként küld egy "beacon" keretet:
ezt érzékeli a kliens, amikor "felderíti" a hálózatokat.
"de a "beacon" keretet azt nem minden ap a saját frekvenciáján küldi?"
De, minden elérési pont a saját beállított frekvenciáján forgalmaz.
Amikor a kliens "felderítő" üzemmódban van, végigellenőrzi az összes, számára rendelkezésére álló frekvenciát. A tényleges csatlakozás (probe, authentication, association request/reply) és a kommunikáció a bázisállomás és a kliensek között már a bázisállomás által meghatározott frekvencián zajlik.
"egyszerre egy csatornán tud"
Attól függ mit nevezel csatornának. Az utóbbi 20 évben már OFDM van azaz egy csatorna valójában több tucat alcsatorna, nem sávszűrőkkel különböztetik meg őket. Az ssid-t elég 1db (al)csatornán sugározni (routerenként), nem kell mind a százon ami a csatornához tartozik, így az az egy alcsatorna dekódolója átirányítható miközben a többi 99 teszi a szokásos dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!