Egyszerre 2 internetet belehet köttetni?
Szerintem, leginkább ez akkor gond, ha mondjuk két kábelnet szolgáltató van és ugyanazokat a sávokat használnák az adott közegen.
Persze így is lehet még gond, mert lesz két szolgáltatói router/modemed és a wifi összeakadhat, ezért egyiken érdemes lehet kikapcsolni a wifi-t.
Technikailag ez úgy néz ki, hogy bejön 1db üvegszál a lakásba ami becsatlakozik egy Huawei HG8242H ONT terminálba ami bridge módba van kapcsolva,
ez az ONT képes kezelni 2db eltérő felhasználó nevű és jelszavú PPPoE kapcsolatot
1+1 Gigabit = 2 Gigabit. Az ONT van 4 darab LAN port melyből az 1. és 3. van engedélyezve, ide becsatlakozik 2 UTP kábel ami tovább megy a
router WAN1 és WAN2 portjába, a routerből pedig tovább megy 2 UTP kábel a PC-m alaplapi LAN1 és LAN2 hálózati kártyákba. A routeren beállítom
a Dinamikus Link aggregációt, a Windowsban powershellben csinálok egy Teaminget szintén Dinamikus Link aggregációval, így összeadja a két háló
kártya sebességét 1+1 Gigabit kész is. Havi díj 2 x internet díj Ft.
Optikai kábel jön be a lakásba a kötő dobozból, az csatlakozik be az ONT-be. Az ONT-n két digi előfizetés van aktiválva, két eltérő felhasználó
név és jelszóval hogy feltudjon csatlakozni az Asus BRT-AC828 router a hálózatra. 1 végponton lehet 2 előfizetés, azonos ügyfél azonosító alatt.
Nekem alapvetően az a bajom, hogy egy Frankfurti székhelyű ShadowPC nevű streaming szolgàltatást használok és valamiért PingPlotterrel mérve egy londoni adatcenteren megy át a route, ahol erős jitterek vannak csúcs időben.
Stabil 40ms delayem van a szolgáltatónal ami nekem tökéletesen megfelel, de ezek a 2 percenkénti kiugrások megőrjítenek.
Ezért gondoltam, hogy kipróbálom egy másik szolgáltató internetét is, hátha másféle routeol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!