Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egyszerre 2 internetet belehet...

Egyszerre 2 internetet belehet köttetni?

Figyelt kérdés
Jelenleg a diginél vagyok, de problémáim vannak vele és gondolkodtam hogy 1 hónapra kipróbálnám telekomot is.
2022. dec. 19. 07:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, nincs akadálya.
2022. dec. 19. 08:15
 2/10 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem, leginkább ez akkor gond, ha mondjuk két kábelnet szolgáltató van és ugyanazokat a sávokat használnák az adott közegen.

Persze így is lehet még gond, mert lesz két szolgáltatói router/modemed és a wifi összeakadhat, ezért egyiken érdemes lehet kikapcsolni a wifi-t.

2022. dec. 19. 08:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges természetesen, különböző kábelt és végberendezést használnak, így azzal nem lesz gond. Viszont alapesetben neked kell ki-be húzni a kábelt attól függően, hogy melyiket akarod épp használni. Ha két hálókártya van a gépedben, akkor se fog alapból kétfele menni. Ez már szofisztikált megoldást igényel.
2022. dec. 19. 09:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen
2022. dec. 19. 11:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, a kábeleket kell valószínűleg csat átdugdosni. Vannak persze dual wan routerek is, de nem otthoni felhasználásra szánva és ennek megfelelő az áruk is. Két hálókártyával esetleg elkerülhető a kötözgetés, de ott sem fog automatikusan átállítódni a kapcsolat.
2022. dec. 19. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a cégnél két internetvonalunk is van két különböző szolgáltatónál pont azért, hogy ha az egyik gyengélkedne, legyen egy tartalék. Nem hiszem, hogy ez csak vállalatok számára lenne engedélyezett.
2022. dec. 19. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt egy átmeneti időszak amikor kegtő volt, szolgáltatóváltás miatt, hamarabb kötötték be az egyiket mint ki a másikat. Természetesen nem tilos, csak otthonra szánt eszközök nem tudják lekezelni, csak a dugdosásos módszert. Természetesen megoldjató, az irodában például szervergépbe megy a két net és az mint router egy szabályrendszer alapján dönt, hogy melyik forgalom hova megy, például a levelezés, DNS alapesetben a lassú vonalra megy, mert annak elég az is, a videó/hang forgalom a gyorsra. Ha az egyik kiesik lekezeli és mindent a működő felé irányít, így max fél perc a kiesés, mire észreveszi. De ehhez egy szervergép kell ami eleve egy kategóriával feljebb van mint az otthoni PC, megfelelő szoftver, konfiguráció, meg persze nonstop mennie kell és többet fogyaszt mint egy router. Na meg wifi sincs benne alapból, csak ha egy külön AP-t akasztasz a belső hálózat részére.
2022. dec. 19. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehetni lehet, csak ne írj alá hűségidőt. Mert akkor nem fogod tudni lemondani 1 hónap múlva.
2022. dec. 19. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Technikailag ez úgy néz ki, hogy bejön 1db üvegszál a lakásba ami becsatlakozik egy Huawei HG8242H ONT terminálba ami bridge módba van kapcsolva,

ez az ONT képes kezelni 2db eltérő felhasználó nevű és jelszavú PPPoE kapcsolatot

1+1 Gigabit = 2 Gigabit. Az ONT van 4 darab LAN port melyből az 1. és 3. van engedélyezve, ide becsatlakozik 2 UTP kábel ami tovább megy a

router WAN1 és WAN2 portjába, a routerből pedig tovább megy 2 UTP kábel a PC-m alaplapi LAN1 és LAN2 hálózati kártyákba. A routeren beállítom

a Dinamikus Link aggregációt, a Windowsban powershellben csinálok egy Teaminget szintén Dinamikus Link aggregációval, így összeadja a két háló

kártya sebességét 1+1 Gigabit kész is. Havi díj 2 x internet díj Ft.

Optikai kábel jön be a lakásba a kötő dobozból, az csatlakozik be az ONT-be. Az ONT-n két digi előfizetés van aktiválva, két eltérő felhasználó

név és jelszóval hogy feltudjon csatlakozni az Asus BRT-AC828 router a hálózatra. 1 végponton lehet 2 előfizetés, azonos ügyfél azonosító alatt.

[link]

[link]

2022. dec. 19. 13:33
 10/10 A kérdező kommentje:

Nekem alapvetően az a bajom, hogy egy Frankfurti székhelyű ShadowPC nevű streaming szolgàltatást használok és valamiért PingPlotterrel mérve egy londoni adatcenteren megy át a route, ahol erős jitterek vannak csúcs időben.

Stabil 40ms delayem van a szolgáltatónal ami nekem tökéletesen megfelel, de ezek a 2 percenkénti kiugrások megőrjítenek.

Ezért gondoltam, hogy kipróbálom egy másik szolgáltató internetét is, hátha másféle routeol.

2022. dec. 19. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!