Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Érdemes facebookot használni?

Érdemes facebookot használni?

Figyelt kérdés
Egyaltelán mire jó és mennyi infót tarol rólunk?
2022. dec. 6. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem osztasz meg magadról mindent, akkor nincs milyen következményektől tartani. Ne tárd ki a magánéleted a többi felhasználó elé, mert egyrészt semmi közük hozzá, másrészt a rólad kialakult képet torzíthatja egy kreált virtuális én.

Az, meg hogy maga a rendszer mennyi adatot kezel és tárol rólad, azzal kapcsolatban egyrészt minimális ráhatásod van, másrészt ezek nem publikusak, harmadrészt akkor is gyűjti a Facebook, ha nincs profilod. Elég olyan oldalakat látogatnod ahol van beépített Facebook modul, és mivel ez a legnagyobb és legnépszerűbb közösségi oldal, nyilván minden tele van pakolva vele.

A Facebooknak nem a te konkrét személyed és személyes dolgaid kellenek, ne úgy képzeld el mint egy kémfilmet, vagy hackeres sci-fit, hogy a magánéleted után kutakodnak, hol kivel mit miért csinálsz. Ezeknek a cégeknek a böngészési preferenciád kell, hogy milyen dolgokra keresel rá és az alapján milyen hasonló terméket tudnak reklámozni.

2022. dec. 6. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Én nem használnám, ha nem lenne muszáj. Így is csak azért van Facebook fiókom, mert a fiam sulis dolgait oda (és sokszor csak oda) töltik fel a tanárok, a sulis csoportot leszámítva rá sem nézek.
2022. dec. 6. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:

"és mennyi infót tarol rólunk?"

Fosbook esetében valószínűleg ez a leglenyegtelenebb. Ami a legrosszabb hogy eljutnak hozzád a felhasználok, az oldalon közzétett phaszságai. Mikor új telefont veszek, általában első dolgom hogy a meta szarságait a telefonról. Most sajnos egy ideig kenytelen vagyok a messengert használni, de ha minden jól megy, már nem lesz sokáig így.

2022. dec. 6. 23:59
 4/6 Hintalow ***** válasza:

Ez nem az èrdemes-nem èrdemes tengelyen mozog, hanem hogy szüksèged van -e rá. Nekem pl. jó, mert az ismerőseim mind ott vannak, messengeren kommunikálunk, továbbá a hobbijaim körè szerveződő csoportosulásokat is ott èrem el, az elmúl èvek során a fórumaik elhaltak.

Az meg hogy mivel találkozol benne, az teljes egèszèben rajtad múlik, kicsit tiltogatni kell a gyökèr embereket/tartalmakat ès bejelölni a tèged èrdeklő csoportokat (előny ha van hobbid) ès onnantól tematikus lesz úgy is, amit mutogat neked.

2022. dec. 7. 13:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát én ellennék csak messengerrel.
2022. dec. 7. 22:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Hogy foglalsz időpontot a körzeti fogorvoshoz messengeren?

Vagy hogy hív fel a pizzafutár az kapuból ha nem működik a kapucsengő? stb

2022. dec. 7. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!