Vodafone port forward?
CH7465VF modem.
Hogyan tudnék port forwardot beállítani?
Webszervert szeretnék publikussá tenni (ideiglenesen 1-2 ember számára).
#1 Na igen, ez az a menüpont, ami nálam nincs. :)
De úgy rémlik, hogy van valami közvetlen URL, amivel mégis elő lehet csalni..
De az is lehet, hogy azért nincs, mert IPv6 óta az IPv4 NAT-olt és úgy sem működne a port forward?
IPv6-tal viszont sehogy nem érem el a gépemet.. hiába kapcsoltam ki minden tűzfalat, úgy sem.
Azt furcsállom, ha nincs sehol olyan menüpont.
Mondjuk ha a szolgáltatód CGNAT mögé rakott, akkor hiába is, mert úgy sajnos nem menne a port nyitás.
Megoldottam IPv6-tal.
Ki kellett kapcsolni a Firewallt a modemen.. mert persze nem enged portot nyitni sem.
És mivel a virtuális gépemnek saját IPv6 címe van, így nincs szükség port forwardra sem. :)
Az IPv4 címet meg valószínűleg többen is használjuk, ezért nincs olyan menüpont.
Sziasztok!
Felhívtam a Vodafon-t. IPV4-re állítottak, mikor mondtam nekik a port forwarding problémámat. Így sikerült beállítanom a router-üket.
#6 Igen, ezt egyszer mi is eljátszottuk régen, mert akkor még elég kezdetleges volt az IPv6 és mobilalkalmazások sem működtek megfelelően WiFi-n. Most már azért nem válnék meg tőle.
Remélhetőleg majd fejlesztenek a firmware-en, hogy kicsit okosabb legyen a tűzfal.. addig marad kikapcsolva.. úgy is van a Windowsban is. :D
Kiegészítés, ha valaki rátalálna a kérdésre:
Most már lehet portot nyitni, nem kell kikapcsolni a tűzfalat.
Advanced Settings -> Security -> IP and Port filtering
..és most már van "IPv6 port filtering" rész, ahol be lehet állítani a szükséges szabályokat.
Sziasztok.
Én ugyanezzel a modemmel szenvedek jelenleg hogy a torrentem ne passziv hanem aktiv legyen, de nem sikerül megoldani, valakinek tipp?
Azzal nem kéne, hogy gond legyen.
UPnP/NAT-PMP legyen engedélyezve a torrent kliensben.
Esetleg a tűzfalat is nézd meg, nem tiltja-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!