Illegális ez, amit a haverom csinál vagy nem?
Pár éve költöztek be az új házukba, de a régit sem adták el, mivel már elég rossz állapotban van, meg itt falun amúgy sem veszik nagyon a házakat...
Megmaradt az ilyen hétvégi bulizós háznak.
Informatikusnak tanul a haver, és egy haverjától aki valami netszolgáltatónál dolgozik szerzett 2 régebbi internet antennát.
Egyiket felszerelte az ő házuk tetejére, a másikat a 1km-re lévő öreg házuk tetejére.
Otthon gigabites optikájuk van, de azt mondta az öreg házhoz bizots nem köttet be netet, nem fog azért pénzt kiadni... és valahogy a két antenna segítségével juttatott netet az öreg házhoz, 50-80 megabittel megy....
Nem bűncselekmény, és mivel az ingatlan ugyanahhoz az előfizetőhöz tartozik, és a szolgáltatást nem értékesíti tovább, így a szolgáltató nem szüntetheti meg/korlátozhatja az előfizetést a 2003. évi C. törvény 137. §-ának (1) bekezdésének b) pontjára hivatkozva.
Arra ügyeljen, hogy ezzel ne zavarjon másokat és akkor nem lesz gondja.
Ja emlékszem erre a kérdésre.
Ha bezavarja a toronyórát, vagy más rádiófrekcenviás szolgáltatást a környéken, akkor lehet baja belőle.
Ha NMHH kimegy méregetni akkor majd megmondják, hogy illegál-e.
#5: Arra nem gondoltál, hogy esetleg tényleg így van? Úgy értem, a haverja/macskája (ahogy írod) tényleg ezt csinálja és csak azért kíváncsi rá, mert ha nem illegális, akkor ő is csinálna egy ilyet pl. a kerti budi meg a konyha közé. Ha így teszi fel a kérdést akkor jobban tetszene?
Na meg persze az is fura lenne, hogy "csináltam egy ilyet, feljelentsem magam?" :)
Összegezve: szerintem teljesen jó a kérdés és a válaszok is hasznosak!
Hogy a témához is hozzászóljak, ez mindaddig erkölcsileg szerintem elfogadható, amíg nem a 3 házzal arrébb lakó haveroddal osztod meg a netedet, vagy éppen nem Te vagy a 150 lakásos társasházatok egyetlen előfizetője, az ipari méretű sávszélességű internet előfizetéseddel, mert akkor már élnék a gyanúperrel, hogy visszaélsz a szolgáltatód jóhíszeműségével. Egyébként szerintem törvényt akkor sem sértesz, max szerződést szegsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!