Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Facebook tényleg szokta...

A Facebook tényleg szokta kérni a jeszó modosítását?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek azt írja ki, h modosítsa, mert sok helyen használja u. azt a jelszót. A Facebook honnan tudja, h hol milyet használ? Nemcsak egy átverés ez az egész? Nem merek neki segíteni,mert nekem már háromszor feltörték a fiókomat.
2022. nov. 19. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem átverés, tőlem még sosem kérte, és valóban, ezek a barmok lebuktatják magukat ilyen szöveggel, hogy sok helyen használja...
2022. nov. 19. 09:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem szokta.
2022. nov. 19. 09:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Függetlenül egy ilyen üzenettől abból semmilyen gond nem származik, ha időnként lecseréled a jelszavaidat, meggyőződve arról hogy valóban az igazi oldalon végzed azt el. Ha ki is szivárogna egy oldalról a jelszavad, nem tudják felhasználni ha te időközben lecserélted már azt.

A másik része pedig szintén biztonsági eljárás, hogy nem használod ugyanazt a jelszót egynél több oldalon. Szintén azért, mert ha kiszivárog például egy kevésbé védett oldalról az e-mail és jelszó párosod, és te mindenhol ugyanazt állítottad be, akkor az e-mailedbe, Facebookodba, Google fiókodba, Instagramodba, és így tovább az összes népszerűbb oldalon lévő fiókodba megpróbálnak majd belépni és sikerülni is fog, hiszen csak egy jelszót használtál.

A kérdésre: a böngészőkben (Chrome, Firefox) már van ilyen beépített biztonsági elem, hogy a böngészőben tárolt jelszavakat összeveti a kiszivárgott adatbázisokkal, és jelzi ha talál egyezést, azaz nyilvánosságra került az adatot. Elképzelhető, hogy a böngésző jelez, hogy ezt a jelszót ne használd, mert nem biztonságos (gyenge) vagy kompromittált (nyilvános).

2022. nov. 19. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem akkor sem jelezte, amikor sok helyen használtam ugyanazt, és szerintem azért meg lehet különböztetni a böngésző kiírásait a Facebook-étól.
2022. nov. 19. 10:19
 5/8 A kérdező kommentje:
De akkor hogyan állítsam vissza, h ne jelenjem többé ez az üzenet?
2022. nov. 19. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Például cseréljen jelszót, mert tényleg nem biztonságos mindenhol ugyanazt használni. A különböző jelszavakat el lehet menteni egy jelszókezelő programban (és külön biztonsági mentésként az adatbázist), így még az elfelejtés, elhagyás veszélye is csökkenthető.
2022. nov. 19. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem a Facebook írja ki, hanem a Chrome böngésző.

A megoldás egyszerű, lépjen be a [link] és cseréljen jelszót.

2022. nov. 19. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok, ezek szerint tévedtem, Firefox-ot használok, bár félrevezető volt a kérdés. Amúgy kinél is van probléma? "De akkor hogyan állítsam vissza"...
2022. nov. 19. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!