Ha fizettem Paypalon valakinek, de átvert és nem kaptam semmit, akkor mi a teendő vagy megoldás?
Igen tudom, nem biztonságos megoldás előre fizetni,főleg ismeretlen külföldinek.
Nem néhány ezer forintról van szó sajnos, hanem 900$
Viszont minden lenyomozható és a csoportban találtam még 2 embert, aki fizetett neki a semmiért. Talán még többen is lehetnek, de már nem találjuk a paypal nevét, persze lescreenshotolta az egyik srác az utalást és hogy neki utalt, de Lehetséges, hogy törölte a fiókját 3 nap alatt? Esetleg paypal support tud segíteni? Illetve nem magyar emberről van szó, így itt hiába tennék feljelentést.
Mit lehet tenni? Van esély hűvösre juttatni, ha tudjuk a paypal nevét?...Fogadok Elverte a pénzt online webshopban majd törölte a fiókot..
A Paypal lehetőséget nyújt a probléma jelzésére, a vita lehetőségére:
"Here's how to file a dispute in the Resolution Center:
1. Go to Resolution Center.
2. Click Report a Problem.
3. Select the transaction ID you want to dispute, and click Continue.
4. Select the type of your issue.
5. Follow the instructions to complete filing your dispute."
A fő kérdés, hogy mint barát/családtag opcióval küldted vagy rendesen mint valamiért fizetve.
Előbbi esetben ugyanis totál bukta, utóbbi esetben emg sima ügy.
Család opció? Az ebayen van az az opció, hogy hivatkozás megosztása.
Az oldalon meg a neve volt ott és alatta meg amennyit fizetni akarok. Olyan, mint a donate
Számolt fel külön költséget vagy csak a fix összeget?
Mert ebből lehet könnyen emgkülönböztetni, ha családi opció akkor csaka z összeg PP nem rak el semmit, ha valamiért fizetsz úgy hogy a védelem is aktív akkor PP is szűmol fel egy kis saját részt.
Ahogy ìrták, akik lehúzásra játszanak, azok paypal esetèn family & friend opcióval fogják kèrni a pènzt, mert arra semmilyen reklamációs lehetősèget nem biztosìt a paypal (ahogy a neve is mutatja család ès barátok rèszère - bizalmas viszony meglète esetèn törtènő pènzküldès)
Ha igy ment az összeg, a paypal nem fog semmit tenni. Esetleg a banknál lehet mèg kártyareklamációt indìtani (ha csatolt bankkártya volt a pènz forrása) de ott is az a necces, hogy nem visszaèltek a kártyáddal, hanem saját akaratodból indìtottál egy tranzakciót. De azèrt mindenkèppen èrdemes megpróbálni.
Ha család/barát opcióval fizettél, akkor a paypal nem fog tenni semmit, a bankodhoz kell menni, hogy csináljanak egy chargeback-et, 900$ azért már nem tanulópénz, menj be a bankodba és segítenek.
Ha szolgáltatás címszóval fizettél, akkor paypalon nyitsz egy vitát/disputot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!