Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internetes átverés vagy...

Internetes átverés vagy milyen levél?

Figyelt kérdés

[link]

A rohadék freemail-re mindig jön valamilyen zsaroló levél. Ezt csak azért nyitottam meg, mert abból nem láttam, hogy miről van szó, amit mutatott kicsiben a mail...

2022. okt. 22. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Átverés. Törölheted.
2022. okt. 22. 16:41
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Minden egyes részletéből látszik, hogy hamis. A feladó, a szöveg és nyelvezete, tartalma, a benne megadott összefüggéstelen adatok, minden. Fel sem szabadna merülnie, hogy ebből bármi igaz.
2022. okt. 22. 16:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Az email címe már önmagában gyanús volt. Az, hogy éjfél után jött kicsivel, plusz a nyelvezete, kb mint Török Ágoston okosnak látszani akaró stílusa, és hogy nem volt megadva semmi konkrétum.

Ment a pacsi mindenkinek. Köszi.

2022. okt. 22. 16:55
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Hivatalos ügyben elektronikus úton kizárólag Ügyfélkapun keresztül leveleznek veled a hatóságok, hivatalos szervek és nem e-mailben.
2022. okt. 22. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

A rendőrség kizárólag levélben és azt is tértkitétvényben küldik, azaz mindenképpen alá kell írnod és ők is kapnak bizonylatot h átvetted. nincs is közölve h mivel kapcsolatosan. nincs is rendőrkapitánysági cím stb. vagy telefon. nekem is adtak telefonszámot h az illetékes rendőrtiszt tudjon intézkedni. túl kevés és gyér a fogalmazás. látszik h sose kapott rendőrségi büntető eljárást vagy figyelmeztetést.

amúgy levélben büntetnek és utánna írhat vagy elmondja a büntetésének körülményeit az ember és kérhet, indítványozhat fellebbezést vagy büntetés csökkentést.

2022. okt. 22. 20:22
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Igen, a magyar Nemzeti Rendőrség kizárólag gmail-ról küldi az üzeneteit. És válaszolnod egy @outlook.fr email cimre kell. Hát persze. Nem tűnt fel? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2022. okt. 23. 02:01
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként megérdemled a spamokat, mert egy olyan korszerűtlen és védetlen, primitiv emailt használsz, mint a freemail.hu.
2022. okt. 23. 02:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Mostanában jött a levél a freemail-től, hogy valami főnökséget váltottak és egy rakás dolgot soroltak fel, ami már túl sok volt, és törölni fogom. Csak még pár rendelésem és pénzügyi dolgok miatt nem törölhetem egyelőre, okoska. De hamarosan fogom.
2022. okt. 23. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!