Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mire számíthatok most a...

Mire számíthatok most a telekomtól? internetújítás

Figyelt kérdés

leírom sík egyszerűen mivel én sem tudom miről van szó meg nem is értek hozzá. 2014. óta van ez jelenlegi netünk, 300/20-as, két set top boxos tv kábele és egy telefonkábel megy még a wi-fis routerbe (aminek a wifi részét csak nagyon ritkán használjuk mert kábellel van a géphez kötve)

na felhívták anyumat és váltott most valamire, nem hallottam a beszélgetést utólag mondta, de amit ő sem tudott elmondani utána mert idősebb és nem jegyezte meg, annyit hogy 200ft-al kell majd többet fizetni, és ami majd 500/kitudja mennyi lesz, és majd jönnek valamikor cserélni valamit... ebből fejtsem meg

tehát jól gondolom hogy a routert fogják cserélni, vagy az összes kis dobozt is a tévéknél? és átkebelezni ezeket nem kell megint körbe a szobán? azt sem tudom bírja-e az a fő kábelünk ez ta sebességet ami a routerbe megy a padlásról mert nem optikai van. és ennek is lesz lehetőség rendes net kábellel gépre kötni? szóval agyrém az egész, nem nyúltam volna hozzá

2022. okt. 7. 12:04
 1/10 P.O.C. ***** válasza:
79%

Legegyszerűbb az lenne, ha te hívnád fel őket, és beszélnéd meg velük.

Előjáróban annyit, hogy ha technológiát váltanak, pl. kábelről optikára, akkor is csak modemig húznak új kábelt, mert onnan már úgyis sima UTP kábel megy a Set-Top-Box -okik meg a gépig is. Tehát nem fognak minden szobát újra kábelezni, mert az az optikához is tudják használni. Ha nem váltanak technológiát csak nagyobb sebességre kapcsolnak, ez esetben csak akkor fognak kijönni, ha a modemed nem bírja, azért hogy kicseréljék egy korszerűbbre.

2022. okt. 7. 12:33
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
A modemet fogják cserélni, semmi egyebet.
2022. okt. 7. 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Ott már húzni fognak át mindent optikaira már csak ezzel dolgoznak, szóval a régi telefonkábel helyett is optikai kábel lesz behúzva. Kaptok új raoutert, ha TV is megy a netről akkor új beltériket is.

Mi is nemrég csináltattuk 100/25-ről 2000/1000-re.

2022. okt. 7. 12:52
 4/10 A kérdező kommentje:
na azóta írtak sms-t hogy szerelő se lesz csak kiküldik majd futárral az "új eszközt" és rakhatom én össze. merem remélni hogy az összedugdosáson kívül nem kell még beállításokkal is pepecselni mert akkor meg leszek lőve
2022. okt. 7. 15:44
 5/10 A kérdező kommentje:
2022. okt. 10. 13:21
 6/10 P.O.C. ***** válasza:
Ez központi hiba lesz. Kénytelen leszel várni míg megcsinálják.
2022. okt. 10. 14:04
 7/10 A kérdező kommentje:
most rápróbáltam, úgy néz ki szerencsére meggyógyult
2022. okt. 10. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:

A 300/20-as sebesség koaxos területen van. Gondolom fejállomás vagy uplink fejlesztés volt és lehetőség volt sebességet emelni.

Optikát elsődlegesen ott húznak ki, ahol nincs vagy nagyon elavult a hálózat (pl dsl <10Mbit sebességgel).

2022. okt. 10. 14:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül fognak modemet cserélni. Ha a jelenlegi modem alklamas a magasabb sebességre is, akkor marad
2022. okt. 10. 14:43
 10/10 A kérdező kommentje:
egyszerűen nem értem...mindent ugyanoda dugosgattam ahol a régin volt, és ha újraindítom a routert akkor egyszeri mérésre megvan az 500, aztán a következőnél már vissza van esve 40 re
2022. okt. 10. 17:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!