Hogy tudom a Facebook kezdőlapján lévő hírfolyamot beállítani?
0 ismerősöm van Facebookon, kb max 10-15 oldalt követek.
Az egyik problémám az, hogy a hírfolyam közel 90%-ban mindenféle baromság amit Nekem ajánl a Facebook, de Engem rohadtul nem érdekel. Hogy lehet ezt kikapcsolni, mert baromi idegesítő, hogy 10 posztból jó ha van egy, amit tényleg követek, a többi mindenféle DIY videó, meg cukrász, meg hülye anime képregények amikre soha nem iratkoztam fel, egyszerűen csak "Neked ajánlott" címen teli van vele dobálva... Hogy lehet ezeket leállítani, hogy csakis ténylegesen azoknak az oldalaknak a posztjait mutassa, amikre fel vagyok iratkozva és követem?
A másik kérdésem az, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy a hírfolyamon időrendbe legyenek a posztok, mert az is baromira idegesítő, hogy az első poszt 3 hónappal korábbi, majd jon egy épp most, majd egy 3 nappal korábbi, a következő meg már egy holnapi, és teljesen össze-visszaság van. Ha meg tetszett egy poszt, de frissítettem a kezdőlapot, kb lehetetlen visszatalálnom, mert egyrészt, nem időrendbe van, másrészt full random másik posztok full random rendezéssel fognak megint megjelenni a kezdőoldalon. Hogy lehet beállítani, hogy időrendbe mutassa a posztokat és csak is kizárólag azokat, amiket ténylegesen követek? Teljesen követhetetlen káosz az egész.
Ha telefonon nézed, a felső sorban a negyedik gomb a "Hírfolyamok". Ott van több szűrési lehetőség, kedvencek, ismerősök, stb.
A főoldalon nem tudsz módosítani, de befolyásolni igen: ami nagyon nem érdekel, jobb felső sarkában a posztnak három pötty, és kevesebb ilyet szeretnék látni, vagy valami hasonló.
De ez milyen.... Direkt azért van 0 ismerősöm, azért követek csak pár oldalt, hogy ne legyen mindenféle szeméttel teli a hírfolyam. Miért kell elrontani és még csak a lehetőségét sem megadni annak, hogy személyre szabhassuk, hogy mit akarunk látni? Régen tized ennyi szemét sem volt a hírfalon, időrendben voltak a posztok, lehetett követni úgy is, ha az Embernek több száz ismerőse volt. Miért kell hónapról-hónapra egyre jobban elrontani az oldalt? Már a messenger is sokszor bugos, nem is jelzi, ha írnak, random az üzenetírás felénél frissül az oldal olykor és odaveszik az addigi szöveg amit írtam, mert MINDIG akkor frissít így rá, amikor éppen egy oldalas üzenetet fogalmazok...
Nem nézek anime-t, nem követeket anime-s oldalakat, nem érdekel az anime, a Facebook mégis milyen algoritmus alapján találja ki, hogy Nekem koreai, jobb esetben angol nyelvű anime-s képregényekkel dobja teli a hírfolyamot? Meg idióta ázsiai "vicces" oldalakat, meg prank oldalakat, meg mindenféle baromságot, cukrász videókat, kreatív festős videókat miért dobál be, ha soha nem is kerestem ilyenekre rá még a Google-n sem? Akkor már legalább ez a "Neked ajánlott" rész lehetne ténylegesen olyan ami a keresési előzményeimet alapul véve Rám szabott tartalmakat dob fel, de teljesen Tőlem idegen tartalmakkal rakja teli az egész hírfolyamot amire semmi beállítási-rendezési opcióm sincs. Vagy nem lehet valahogy ketté szedni a hírfolyamot és az egyik felén az általam követett tartalmak legyenek a másikon meg az amit a Facebook nagylelkűen Nekem ajánl?
Totál nem értem miért jó ez....
Esetleg szűrő-bővítmény a böngészőhöz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!