Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem jó az új router...

Tattu kérdése:

Miért nem jó az új router lefedettsége ?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy routert (Asus rt-ac66u), amiről relatív sok helyen olvastam, hogy egy nagyon jó router, régi TP-Link TL-WR841N-ről váltottam. Beüzemelés nem volt ugyan zökkenőmentes, de egy délután alatt bőven megvolt. Viszont vagy a helyzetéből adódóan, vagy valamilyen külső ok miatt egy kb 5-6 méterrel arrábbi helységben néha csak egy csíkos, de néha semmilyen jel sincs, az ottani gépen játék közben az eddigi 40-50-es pingről bőven ezer fölé ugrott az érték. A gép vezeték nélkül kapja az internetet, a vezeték nélküli dongle 300 mbit/s-re képes és eddig nem volt baj vele.

2022. szept. 15. 21:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó irányba néz az antenna, vagy a visszaverődő jelek nem úgy mennek mint eddig, vagy másik csatornán van ami jobban zavart. Ezer oka lehet még. Fix helyen lévő, nem hordozott eszközöket mindenképp kábellel kell bekötni, az betonstabil, gyors, semmi sem zavarja.
2022. szept. 15. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Mert túl nagy házban élsz.

Vagy költözz 1 szobás garzonba, vagy használj több routert (ap módút minden szobába).

2022. szept. 15. 22:44
 3/5 Pelenkásfiú ***** válasza:
48%

"egy délután alatt bőven megvolt"

Ha egy router beállítása 10 percnél több időt vesz igénybe, akkor nem értesz hozzá (nem bántásból), szóval kérj meg valakit, hogy nézze át a beállításokat.

Azért egy 30ezres routernek le kéne fednie egy házat.

2022. szept. 15. 23:26
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Nincs olyan router ami lefedné egy 3 szintes családi ház mind a 9 szobáját...
2022. szept. 15. 23:38
 5/5 A kérdező kommentje:

-Első válasz írójának-

Köszönöm a segítséget, vezetékes internetet anyagi gondok és bizonyos fizikai határok miatt kicsit macerás lenne bevezetni, de már igyekszem dolgozni az ügyön.

-2-ik válasz írójának-

Remélem jó érzés volt kiadni magából ezt az építő jellegű kritikát, bár nem hiszem, hogy kérdésemben említett 5-6 méter miatt nagynak számítana a ház. De köszönöm az idejét, amit a válasz írására nekem szentelt.

-3-as válasz írójának-

Igen, ez volt az első router beüzemelésem, de gonosz volt a modem, nem volt nálam éppen laptop, pedig kellett egy firmware update és az alkalmazás gonosz, de mostmár jól működik, hál’istennek. Egy pár helyen már utána néztem, hogy mit tudnék tenni, de ilyen irányú problémát még semmilyen hasonló helyen nem írtak ehhez az eszközhöz. Köszönöm javaslatát !

-4-es válasz írójának-

Sehol se írtam azt, hogy egy akkora hazát akarnék lefedni, de igazán köszönöm kultúrált, ámde irreleváns válaszát.

Köszönöm a válaszokat, további szép napot!

2022. szept. 16. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!