A tp link onemesh az nem mesh hálózatot alakít ki, hanem csak annyit csinál, hogy több vezetéken összekötött ap között roaming-ot csinál?
"Tehát ugyanúgy kell a kábel a fő routertől a másik rouerig, ami ap módban van"
Nem kötelező. A OneMesh egy OneMesh-képes központi vezérlő routeren és a rá - akár vezeték nélkül - csatlakozó AP-ken (hatótáv-kibővítőkön - például: [link] ) alapszik:
a router figyeli és osztja el az AP-k között, az AP-kre csatlakozó klienseket. Ez a technológia a vállalati szférában már régebb óta elérhető (Mikrotik CAPsMAN, Ubiquity Unifi,...).
"És a másik kérdésem az, hogy ha két ap van a hálózaton, az egyik tp-link ax10 onemesh, a másik xiaomi ax3600, akkor működni fog a onemesh és a roaming? Vagy az csak akkor működik ha mindkét ap tp-link?"
A Onemesh nem fog működni, mert az a TP-link saját egyedi protokollja - mint a már említett Mikrotik CapsMAN vagy az Ubiquity Unifi rendszere - az AP-k központi vezérlésére.
Kérdező: ezt nevezik mesh-nek. Én direkt azért vettem Asus routert mert az tudja a vezetékes mesh-t, nem a wifist.
Szerintem amire te gondolsz az a repeater v jelismétlő amiket messze el kell kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!