Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A tp link onemesh az nem mesh...

A tp link onemesh az nem mesh hálózatot alakít ki, hanem csak annyit csinál, hogy több vezetéken összekötött ap között roaming-ot csinál?

Figyelt kérdés
Tehát ugyanúgy kell a kábel a fő routertől a másik rouerig, ami ap módban van? Csak annyi, hogy automatikusan átcsatlakozik a másik ap-ra, ha az van közelebb?

2022. szept. 15. 15:40
 1/6 A kérdező kommentje:
És a másik kérdésem az, hogy ha két ap van a hálózaton, az egyik tp-link ax10 onemesh, a másik xiaomi ax3600, akkor működni fog a onemesh és a roaming? Vagy az csak akkor működik ha mindkét ap tp-link?
2022. szept. 15. 16:32
 2/6 A kérdező kommentje:
xiaomi ax3600 is tudja a roaming-ot
2022. szept. 15. 16:37
 3/6 anonim ***** válasza:

"Tehát ugyanúgy kell a kábel a fő routertől a másik rouerig, ami ap módban van"

Nem kötelező. A OneMesh egy OneMesh-képes központi vezérlő routeren és a rá - akár vezeték nélkül - csatlakozó AP-ken (hatótáv-kibővítőkön - például: [link] ) alapszik:

[link]

a router figyeli és osztja el az AP-k között, az AP-kre csatlakozó klienseket. Ez a technológia a vállalati szférában már régebb óta elérhető (Mikrotik CAPsMAN, Ubiquity Unifi,...).

2022. szept. 15. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:

"És a másik kérdésem az, hogy ha két ap van a hálózaton, az egyik tp-link ax10 onemesh, a másik xiaomi ax3600, akkor működni fog a onemesh és a roaming? Vagy az csak akkor működik ha mindkét ap tp-link?"

A Onemesh nem fog működni, mert az a TP-link saját egyedi protokollja - mint a már említett Mikrotik CapsMAN vagy az Ubiquity Unifi rendszere - az AP-k központi vezérlésére.

2022. szept. 15. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező: ezt nevezik mesh-nek. Én direkt azért vettem Asus routert mert az tudja a vezetékes mesh-t, nem a wifist.

Szerintem amire te gondolsz az a repeater v jelismétlő amiket messze el kell kerülni.

2022. szept. 15. 16:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2022. szept. 17. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!