Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mennyire kamu ez a bitcoin...

Mennyire kamu ez a bitcoin oldal? És ha nem is lenne kamu akkor mi értelme van?

Figyelt kérdés

Én nekem elég kamunak tűnik, nem hiszem hogy lehet találni bitcoinokat. Mi értelme volt ezt létrehozni? Mire jó? Egy külföldi fórumon találtam van más ilyen oldal is, és abban hisznek ezen lehet bitcoint találni. Nevetséges nem??

[link]

2022. szept. 11. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem találkoztam még vele, és gyakorlatilag nem kamu, viszont arra hogy valami találj, hát arra sincs esély :) persze nem mert átverés, hanem mert annyi variáció lehetséges
2022. szept. 11. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

És ez mire jó?

Előre legenerált pénztárcák 0-ás egyenleggel. Mivel a kulcsot bárki ismerheti a használatuk nem biztonságos.

2022. szept. 11. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kamu. És elméletileg lehet is vele olyan privát kulcsot találni, amin még bitcoin is van. Az oldal legenerál oldalanként x privát kulcsot, és megnézi, hogy azok élnek-e, és van-e rajtuk egyenleg. De. Mivel ~2^256 darab privát kulcs létezik, erre igen kevés az esély. Pontos számokat nem tudok, úgyhogy most nagyon nagy becslések lesznek. Szóval a földön él ~8*10^9 ember. Ez ~2^33. Szóval ha minden embernek van egy privát kulcsa (nincs), akkor egy kulcsot véletlenszerűen kiválasztva ~2^33/2^256 valószínűséggel kapsz egy használt kulcsot. Az ~10^-70. Tehát kábé nulla a valószínűsége, hogy találsz egy kulcsot, amit valaki használ.

#2: az oldal lényege, hogy az összes kulcsot tartalmazza.

TLDR: Az oldal nem kamu, de annak az esélye, hogy találsz vele pénzt, kábé nulla.

2022. szept. 11. 23:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, hát én nem akarok vele pénzt találni, csak nem értettem mire jó ez mi értelme van stb.
2022. szept. 12. 08:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez annak a demonstrálására jó aki kételkedik a bitcoin ritkaságában. Mindnek jobban kételkedik annak többet kell ezt használni. Előbb utóbb csak rájön mennyire kicsi az esélye az egyezésnek.
2022. szept. 13. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként jogilag mi lenne a helyzet? Lopás lenne ha találsz pár BTC-t?
2022. szept. 13. 22:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Az, kivéve ha a tulajdonos már nem ura annak a címnek meghalt vagy elvesztette vagy bármi. Szerintem. De úgysem talál senki ezek szerint. Akkor képtelenség. Örülök neki mert majd be akarok fektetni, aztán úgy voltam vele nehogy ellopják tőlem véletlenül.
2022. szept. 13. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Mivel a bitcoin már dolog, jogilag lopás. De egy jó ügyvéd ki tudja mit hoz ki belőle. Pl. találtad, le kell adni a jegyzőnél és ha 3 hónapig senkise jelentkezik érte akkor a tiéd...
2022. szept. 14. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!