Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Youtube miért enged kirakni...

A Youtube miért enged kirakni ilyen reklámokat?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdte ezeket bedobálni a Youtube, egy csaj ül a kocsiban, össze vissza vihog hogy ennyit meg annyit nyert valami kaszinós játékon a telefonján. Mára már nem csak egy van, ma 3 újat számoltam össze. Némelyik mutatja is a George appban hogy megjött a kifizetés. Play áruházban persze semmi infó az alkalmazásokról, csak letölteni lehet, nem látni az értékeléseket meg a kommenteket sem.

Az ilyet miért engedik kirakni amikor nyilvánvalóan kamu?

2022. szept. 7. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:
21%

"Némelyik mutatja is a George appban hogy megjött a kifizetés. "

Biztos vagyok benne, hogy nem mutat ilyet.

2022. szept. 7. 22:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Én meg biztos vagyok benne hogy igen, mert láttam. Az egyikben legalábbis, a többiben is lehetett, de azokat nem szenvedtem végig. Majd ha megint bedobja csinálok képernyőfotót, de attól még hogy mutatott egy ilyet simán lehet összevágott felvétel.
2022. szept. 7. 22:38
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

#1 ne legyél te abban olyan biztos.

Én is láttam az említett videót, egy szakadt szemüveges csaj vihorászik egy lerúgott Audiban, hogy 2 perc alatt 2 kilót nyert, aztán a végén mutatja a kamu mobilos felületet ahol ott van a kifizetés.

Kérdező, szerintem egyszerűen nincsen kapacitása erre a yt-nak, hogy rövid időn belül töröljék ezeket a csatornákat. Sajnos 1-2 hét mire történik valami, addigra meg jó sok embert átbäsznak.

Van egy pár ezer feliratkozós gaming csatorna amit követek már 6 éve. Néhány hete ellophatták a tulajtól mert 2 óra alatt több tucat csalással kapcsolatos videót töltöttek fel rá.

2-3 perces videók melyben ingyen Spider man, Elden Ring, egyéb népszerű szoftvereket ígérnek, leírásban meg a letöltési linkek. Szokásos kapcsold ki a tűzfalat meg a víruskeresést, és a 3-4MB-os "cucc" amit letöltesz szépen megfertőzi a gépedet kártékony szoftverekkel.

Teszteltem egy használaton kívüli PC-n, 48 kártékony szoftvert futatott a háttérben, bányász scriptek, key logger, POP-Up stb malwarebytes szerint.

Szegény régi 1050ti majdnem kigyulladt, úgy pörgött alaphelyzetben a scriptek miatt.

Lassan 3. hete hogy jelentve lettek a videók sokak által, de semmi nem történt. 3 hét alatt nem volt képes ezt kivizsgálni a yt, akkor mit várunk tőlük?

2022. szept. 7. 22:55
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Erre van amúgy a reklámblokkoló, nem fogsz ilyesmit se látni.
2022. szept. 7. 23:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A youtube amúgy szarik rá, már régóta úgy alakítják az oldalt, hogy a reklámozóknak kedvezzen, hogy a felhasználó mit akar, az utolsó prioritás.

A megoldás egyszerű, uBlock vagy Adblock és társaik, a prémiumukat meg semmiképpen sem szabad megvenni.

2022. szept. 7. 23:55
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
Mert nincs uBlock a gépeden/telefonodon. Anélkül youtube-ozni mazochizmus.
2022. szept. 8. 08:06
 7/7 anonim ***** válasza:

uBlock Origin+1

Mobilon is azt használom firefoxxal.

2022. szept. 8. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!