A Youtube miért enged kirakni ilyen reklámokat?
Pár napja kezdte ezeket bedobálni a Youtube, egy csaj ül a kocsiban, össze vissza vihog hogy ennyit meg annyit nyert valami kaszinós játékon a telefonján. Mára már nem csak egy van, ma 3 újat számoltam össze. Némelyik mutatja is a George appban hogy megjött a kifizetés. Play áruházban persze semmi infó az alkalmazásokról, csak letölteni lehet, nem látni az értékeléseket meg a kommenteket sem.
Az ilyet miért engedik kirakni amikor nyilvánvalóan kamu?
"Némelyik mutatja is a George appban hogy megjött a kifizetés. "
Biztos vagyok benne, hogy nem mutat ilyet.
#1 ne legyél te abban olyan biztos.
Én is láttam az említett videót, egy szakadt szemüveges csaj vihorászik egy lerúgott Audiban, hogy 2 perc alatt 2 kilót nyert, aztán a végén mutatja a kamu mobilos felületet ahol ott van a kifizetés.
Kérdező, szerintem egyszerűen nincsen kapacitása erre a yt-nak, hogy rövid időn belül töröljék ezeket a csatornákat. Sajnos 1-2 hét mire történik valami, addigra meg jó sok embert átbäsznak.
Van egy pár ezer feliratkozós gaming csatorna amit követek már 6 éve. Néhány hete ellophatták a tulajtól mert 2 óra alatt több tucat csalással kapcsolatos videót töltöttek fel rá.
2-3 perces videók melyben ingyen Spider man, Elden Ring, egyéb népszerű szoftvereket ígérnek, leírásban meg a letöltési linkek. Szokásos kapcsold ki a tűzfalat meg a víruskeresést, és a 3-4MB-os "cucc" amit letöltesz szépen megfertőzi a gépedet kártékony szoftverekkel.
Teszteltem egy használaton kívüli PC-n, 48 kártékony szoftvert futatott a háttérben, bányász scriptek, key logger, POP-Up stb malwarebytes szerint.
Szegény régi 1050ti majdnem kigyulladt, úgy pörgött alaphelyzetben a scriptek miatt.
Lassan 3. hete hogy jelentve lettek a videók sokak által, de semmi nem történt. 3 hét alatt nem volt képes ezt kivizsgálni a yt, akkor mit várunk tőlük?
A youtube amúgy szarik rá, már régóta úgy alakítják az oldalt, hogy a reklámozóknak kedvezzen, hogy a felhasználó mit akar, az utolsó prioritás.
A megoldás egyszerű, uBlock vagy Adblock és társaik, a prémiumukat meg semmiképpen sem szabad megvenni.
uBlock Origin+1
Mobilon is azt használom firefoxxal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!